Εύκολο κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη: Το πιο αφράτο γλυκάκι που έχεις δοκιμάσει

PLUS

Εύκολο κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη: Το πιο αφράτο γλυκάκι που έχεις δοκιμάσει

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια δαγκωνιά σοκολατένιου κέικ;

17.02.2023 | 12:07

Μπορεί να είναι πολλές οι συνταγές που υπάρχουν στο διαδίκτυο για κέικ σοκολάτας, ωστόσο, η συνταγή από το coolartisan.gr είναι από τις πιο ωραίες που έχουμε δει ποτέ. Αρχικά, έχει σοκολάτα, κάτι που την καθιστά σίγουρα επιτυχημένη συνταγή. Δεύτερον, το αποτέλεσμα είναι αφράτο και επιπλέον, έχει υλικά τα οποία υπάρχουν ήδη στην κουζίνα μας. Τα υλικά που θα χρειαστεί είναι μεταξύ άλλων αλεύρι για όλες τις χρήσεις, σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, φυτικό ρόφημα αμυγδάλου, ηλιέλαιο, ξύσμα πορτοκαλιού και κακάο. Το αφράτο κέικ σου θα χρειαστεί περίπου 40 -45 λεπτά ψήσιμο σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Υλικά

350 γρ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι αν δεν θες να είναι βίγκαν)
300 γρ. φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
130 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. μηλόξυδο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
50 γρ. κακάο
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι (1 μεγάλο πορτοκάλι περίπου)
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
100 γρ. μαύρη τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε από τα υγρά υλικά σιρόπι σφενδάμου (ή το μέλι), το ρόφημα αμυγδάλου, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το μηλόξυδο.
Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ενοποιούμε τα υγρά με τα στερεά υλικά κι ανακατεύουμε.
Έπειτα διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι κι αφήνουμε να σταθεί και να αφρίσει για λίγα δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το μίγμα στα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, την τρούφα σοκολάτας κι ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα. Αν δεν έχουμε αντικολλητική φόρμα καλύπτουμε τη φόρμα μας με λίγο ηλιέλαιο να πάει παντού κι ελάχιστο κακάο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 45 – 50 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει και προαιρετικά γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας.

Exit mobile version