Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έπεσε στους καταρράκτες του Νιαγάρα: «Βουτιά θανάτου» για 34χρονη
ΚΟΣΜΟΣ

Έπεσε στους καταρράκτες του Νιαγάρα: «Βουτιά θανάτου» για 34χρονη

Έπεσε στους καταρράκτες του Νιαγάρα: Ερωτήματα προκαλεί το περιστατικό

Νεκρή είναι η 34χρονη μητέρα που πήρε αγκαλιά τον 5χρονο γιο της- ο οποίος επέζησε- και έπεσε μαζί του στους καταρράκτες του Νιαγάρα. Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα και το παιδί της έπεσαν από ύψος περίπου 90 ποδιών (27 μέτρα) προς τον πυθμένα του φαραγγιού κοντά στο τουριστικό αξιοθέατο «Cave of the Winds», όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας των Πολιτειακών Πάρκων της Νέας Υόρκης Κρις Ρόλα σε συνέντευξη Τύπου. Ο αξιωματικός είπε ότι προσπάθησαν να σώσουν τόσο στη μητέρα όσο και τον γιο της αλλά μπόρεσαν να μεταφέρουν με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο μόνο το αγόρι «σε κρίσιμη μα σταθερή κατάσταση» καθώς η μητέρα ήταν ήδη νεκρή όταν το σωστικό συνεργείο την προσέγγισε. Το αγόρι φέρει τραύμα στο κεφάλι.

Ο Ρόλα πρόσθεσε ότι η γυναίκα με το παιδί βρισκόταν με τον σύζυγό της στο πάρκο πριν πέσουν στο φαράγγι. Σημείωσε ότι οι αρχές δεν γνωρίζουν τι συνέβη πριν από την πτώση τους, αλλά η αστυνομία ανακρίνει τον σύζυγο, καθώς και άλλους μάρτυρες που βρίσκονταν στο πάρκο την ώρα του περιστατικού. Ο αξιωματικός πρόσθεσε: «Η έρευνα συνεχίζεται αλλά δεν πιστεύουμε ότι πρόκειται για ατύχημα. Είναι πολύ παγωμένα εκεί κάτω. Είναι ένα πραγματικά σκληρό έδαφος αλλά οι διασώστες μπόρεσαν να φτάσουν κοντά στο αγόρι και να κάνουν ό,τι μπορούσαν. Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για τη μητέρα».

«Δύσκολο μέρος για να κάνεις διασώσεις»

«Κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια για το παιδί που ήταν ακόμα ζωντανό εκείνη τη στιγμή», συνέχισε, συμπληρώνοντας πως «οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι ένα δύσκολο μέρος για να κάνεις διασώσεις». Σημειώνεται πως τα ονόματα της γυναίκας και του γιου της δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί λόγω της ηλικίας του αγοριού και της έρευνας που είναι σε εξέλιξη, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία. Η οικογένεια, πρόσθεσε η αστυνομία, δεν είναι από την περιοχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις