Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκικός Τύπος για Ελλάδα: Η Sabah αποθεώνει την ΕΜΑΚ και όλες τις ομάδες διάσωσης
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικός Τύπος για Ελλάδα: Η Sabah αποθεώνει την ΕΜΑΚ και όλες τις ομάδες διάσωσης

Τουρκικός Τύπος για Ελλάδα: «Δεν θα σας ξεχάσουμε»:

Ο Τύπος στην Τουρκία συνεχίζει να εκφράζεται με πολύ θερμά λόγια για όλες τις χώρες που προσέφεραν στο τιτάνιο έργο της διάσωσης ανθρώπινων ζωών μετά τους φονικούς σεισμούς, με τελευταίο παράδειγμα τη «Sabah». Με τίτλο «Δεν θα σας ξεχάσουμε», το τουρκικό μέσο αναφέρεται στις ομάδες έρευνας και διάσωσης που έφτασαν στην Τουρκία και πλέον γυρίζουν στις χώρες τους, λαμβάνοντας υποδοχή «ηρώων», όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Είστε ήρωες»

Η «Sabah» επισημαίνει πως ομάδες από 60 χώρες συνεχίζουν ακόμα το έργο της ανεύρεσης επιζώντων στα συντρίμμια, ενώ γίνεται ειδική μνεία για την Ελλάδα, όπου αναφέρεται συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που προσέτρεξαν να βοηθήσουν από την πρώτη στιγμή του διπλού σεισμού. Η ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης επέστρεψε από την Τουρκία και την υποδέχθηκαν υπουργοί εν μέσω επευφημιών στο ”Ελευθέριος Βενιζέλος”», ενώ γίνεται αναφορά και σε τίτλους ελληνικών ΜΜΕ που περιέγραφαν την επιστροφή της ΕΜΑΚ ως επιστροφή ηρώων.

Το δημοσίευμα κοινοποίησε μέσω Twitter και η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, αναφέροντας στα αγγλικά: «”Δεν θα σας ξεχάσουμε” είναι ο τίτλος που χρησιμοποίησε η Sabah, κάνοντας αναφορά στις ελληνικές ομάδες έρευνας και διάσωσης στο Χατάι, σημειώνοντας πως η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που προσέτρεξε να βοηθήσει την Τουρκία από την πρώτη στιγμή του διπλού σεισμού».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις