Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός Τσικνοπέμπτη 2023: “Έρχονται αλκυονίδες ημέρες με 20άρια”
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Τσικνοπέμπτη 2023: “Έρχονται αλκυονίδες ημέρες με 20άρια”

Καιρός Τσικνοπέμπτη 2023: Από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια.

Μετά την κακοκαιρία Μπάρμπαρα που έπληξε μεγάλο μέρος της χώρας με τσουχτερό κρύο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους, το σκηνικό του καιρού αλλάζει εντελώς. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, αναμένονται αλκυονίδες ημέρες με το θερμόμετρο να φτάνει ακόμη και τους 20 βαθμούς Κελσίου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ ο καιρός θα είναι καλός και μεθαύριο, Τσικνοπέμπτη. Όπως επισημαίνει, οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας “ωστόσο στη συνέχεια θα κρυώσουμε για λίγο!”.

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσατραφύλλια

Έρχονται αλκυονίδες ημέρες με 20άρια!

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα κυλίσουν οι επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τον υδράργυρο να τραβάει την ανηφόρα, ωστόσο τη νύχτα και νωρίς το πρωί το κρύο θα διατηρηθεί. Φέτος θα τσικνήσουμε με γενικά αίθριο καιρό, βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο και μέγιστες θερμοκρασίες τους 14 με 15 βαθμούς. Από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο τα θερμόμετρα θα πάρουν την ανηφόρα και δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν στα ηπειρωτικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Επιπλεόν η ηλιοφάνεια και οι καλοτάξιδες θάλασσες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας ωστόσο στη συνέχεια θα κρυώσουμε για λίγο!

Πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τσικνοπέμπτη

Και η ΕΜΥ προβλέπει καλό καιρό την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, με λίγη πρόσκαιρη συννεφιά και την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα υπόλοιπα θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Τέλος, θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις