Καιρός επόμενες μέρες – Μαρουσάκης: Έρχεται νέο ψυχρό «κύμα»

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός επόμενες μέρες – Μαρουσάκης: Έρχεται νέο ψυχρό «κύμα»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Καιρός επόμενες μέρες - Μαρουσάκης: Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα

13.02.2023 | 16:03

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός από την Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, ωστόσο ένα νέο ψυχρό «κύμα» είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με την πρόγνωση, Πέμπτη με Παρασκευή θα θυμίσει… άνοιξη, αφού θα φτάσει 16-18 βαθμούς. Ωστόσο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει νέο ψυχρό «κύμα» το τελευταίο 10ήμερο του Φεβρουαρίου. Με ανάρτηση στο facebook αναφέρει: «Με έναν φυσιολογικό χειμωνιάτικο καιρό θα κυλήσει το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει πιο πολύ από Τρίτη – Τετάρτη και στη συνέχεια. Η προσοχή μας πλέον στρέφεται στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα όπου φαίνεται να λαμβάνει χώρα ένα νέο ισχυρό ψυχρό επεισόδιο το οποίο θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τις επόμενες ημέρες. Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους!

Σε πρόσφατη ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος έκανε λόγο για νέες κακοκαιρίες το επόμενο διάστημα: «Πιστεύω ότι το μεγάλο διάστημα καλοκαιρίας που τόσο ευχαριστηθήκαμε, ίσως μας αφήσει γλυκόπικρη γεύση για το μέλλον από θέμα κακοκαιριών όχι τόσο ως προς τη συχνότητα εμφάνισής τους, αλλά κυρίως ως προς την ένταση τους. Με άλλα λόγια μπορεί να δούμε λίγες κακοκαιρίες μέχρι ο Χειμώνας να παραδώσει κι επίσημα τη σκυτάλη, αυτές όμως μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες. Κι αυτό δεν βασίζεται σε διαίσθηση, αλλά σε μελέτη μοντέλων που μας δείχνουν λίγο πιο μακριά τον καιρό».

Πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και στα βόρεια θα φθάσει τους 11 με 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο Ιόνιο, τα ανατολικά και τα νότια μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

Στα δυτικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Πρόγνωση για το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Exit mobile version