Πόλωση, πόλωση και πάλι πόλωση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλωση, πόλωση και πάλι πόλωση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Από την ΝΔ απαντούν ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανέναν δισταγμό να οδηγήσουν στον βούρκο και την λασπολογία την χώρα

12.02.2023 | 13:24

Οι εκλογές ακόμη δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί. Κατ’ επέκταση ούτε η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει επίσημα. Ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και πολλά στελέχη της ΝΔ συμπεριφέρονται σαν να βρισκόμαστε κάνα δυο βδομάδες πριν την τελική αναμέτρηση στις κάλπες.

Του Γιάννη Ντσούνου

Και δεν είναι μόνο αυτό, αφού ήδη η πολιτική αντιπαράθεση έχει «χτυπήσει κόκκινο» κάνοντας όλους μας να αναρωτιόμαστε τι θα επακολουθήσει της επίσημης ανακοίνωσης της ημερομηνίας των εκλογών. Και αυτό γιατί στην πολιτική αντιπαράθεση έχουν ήδη μπει ακόμη και οι θεσμοί του κράτους, ακόμη και η αμφισβήτηση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, κυρίως με ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εσχάτως ακούσαμε όλοι την δήλωση ενός εκ των προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Χρήστου Σπίρτζη, να αναφέρει σε κομματική εκδήλωση ότι «θα επαναφέρουμε την δημοκρατία είτε με το καλό, είτε με το άγριο». Και μπορεί κάποιος να πει ότι στον ελεύθερο λόγο κάποιος μπορεί να δανειστεί μια λαϊκή ρήση, ωστόσο όταν αυτή η ρήση έχει να κάνει με το πολίτευμα της χώρας, με την δημοκρατία και τους θεσμούς της, τότε μάλλον ξεπερνά τα όρια και χαρακτηρίζεται το λιγότερο ως «ατυχής δήλωση».

Επαναφορά με… άγριο τρόπο

Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν θα έμενε ασχολίαστο από την πλευρά της ΝΔ που ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξηγήσεις για το τι σημαίνει «επαναφέρω την δημοκρατία με άγριο τρόπο». Την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι καταστρατηγεί τους θεσμούς, λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών και ότι συγκαλύπτει αντί να εξυπηρετεί την διαλεύκανση της υπόθεσης, εξετάζοντας άμεσα κάθε πληροφορία και κάθε δημοσίευμα για τις παρακολουθήσεις, νόμιμες ή παράνομες. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η υπόθεση εξετάζεται ήδη από τους θεσμούς του κράτους, δηλαδή την δικαιοσύνη και την ελληνική Βουλή.

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε εξ αιτίας αυτής της υπόθεσης να μην συμμετέχει στις ψηφοφορίες της Βουλής, θέτοντας έτσι υπό αμφισβήτηση ακόμη και την λειτουργία του ελληνικού κοινοβουλίου, στο οποίο θεσμικά ο ελληνικός λαός τον έχει επιλέξει ως εκπρόσωπό του. Στην πρόσφατη αντιπαράθεση μάλιστα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εντός του κοινοβουλίου στην συζήτηση για το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και την τροπολογία για την απαγόρευση καθόδου στις εκλογές κομμάτων που έχουν καταδικαστεί ως εγκληματικές οργανώσεις, ο κ. Τσίπρας είπε: «Θα επιστρέψουμε στις ψηφοφορίες της Βουλής μόλις εσείς (Μητσοτάκης) ανέβετε στο βήμα και μας αποκαλύψετε τους λόγους που επέβαλαν τις παρακολουθήσεις.

Αντιπολίτευση του πεζοδρομίου

Από την ΝΔ απαντούν ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανέναν δισταγμό να οδηγήσουν στον βούρκο και την λασπολογία την χώρα, να διχάσουν και να προχωρήσουν σε τέτοιες ολέθριες επιλογές που δίνουν τροφή ακόμη και σε ακραία στοιχεία. Από την ΝΔ εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επενδύει στην ομαλότητα, δεν σέβεται η ίδια τον θεσμικό της ρόλο στην Βουλή και επιθυμεί την επιστροφή στην αντιπολίτευση του «πεζοδρομίου».

Το… εκβιαζόμενο ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει και στην ρητορική περί «εκβιαζόμενου ΠΑΣΟΚ», γεγονός που πυροδοτεί νέο κύκλο αντιπαράθεσης αυτήν φορά όχι μόνο με την ΝΔ, αλλά και με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Τα υπόλοιπα κόμματα ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει που συνίσταται και πώς αποδεικνύεται ο εκβιασμός που επικαλείται, αλλά και τι πολιτικό αποτύπωμα θα έχει κάτι τέτοιο στις κινήσεις μετά τις εκλογές για τον σχηματισμό βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος. Το παιχνίδι μέρα με την μέρα «σκληραίνει» και επαναλαμβάνουμε ότι ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές. Άραγε μόλις προκηρυχθούν τι παραπάνω από αυτά θα ακούσουμε;

Exit mobile version