Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τζέιν Φόντα για γυμναστική: Στα 85 της «ευχαριστεί τον Θεό» που παραμένει σε φόρμα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τζέιν Φόντα για γυμναστική: Στα 85 της «ευχαριστεί τον Θεό» που παραμένει σε φόρμα

Τζέιν Φόντα για γυμναστική: «Μπορεί να μη θυμάμαι πολλά για το σεξ, αλλά σίγουρα χρειάζεσαι ευελιξία»

Στα 85 της, η Τζέιν Φόντα κάνει τα πάντα για να παραμείνει σε φόρμα και έχει τους λόγους της. Η διάσημη ηθοποιός του «Barbarella» βρέθηκε στην εκδήλωση του Move Studio της H&M Williamsburg στη Νέα Υόρκη και φρόντισε να απαντήσει στις ερωτήσεις που της έκανε το κοινό της, αλλά και οι δημοσιογράφοι. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σχέση της με τη γυμναστική, με αφορμή το πρόγραμμα «Jane Fonda’s Workout», που δείχνει στις γυναίκες μέσω βίντεο, τρόπους για να παραμείνουν… σε φόρμα. Όπως αποκάλυψε, δεν είχε ποτέ καμία ιδιαίτερη σχέση με τη γυμναστική, τουλάχιστον μέχρι τα 30 της. «Δεν ήξερα ότι ήταν σημαντικό να το κάνω μέχρι και τα 30 μου. Ακόμα και όταν πήγαινα σχολείο, προσποιούμουν ότι έχω γυναικολογικά προβλήματα, προκειμένου να μη συμμετάσχω στο μάθημα της γυμναστικής», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως τα πάντα άλλαξαν, όταν έκλεισε τη δεκαετία των 30 και όδευε προς τα 40. «Όταν άρχισα να φτάνω στα 40, κατάλαβα ότι πρέπει να ενεργοποιηθώ. Η ζωή μου πριν δεν ήταν και τόσο καλή, όσο όταν ξεκίνησα να κινούμαι», δήλωσε. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι έβλεπε αλλαγές στο σώμα της, που την έκανε να συνεχίσει, αλλά παρατήρησε μεγάλη βελτίωση σε μικρές καθημερινές κινήσεις, όπως το να σηκώσει πιο εύκολα στην αγκαλιά της τον εγγονό της.

Ξέρεις, πρέπει να μπορείς να κάνεις έρωτα…

«Έχω έναν εγγονό που είναι 3 ετών και μπορώ ακόμα να τον πάρω αγκαλιά. Θέλω να πω, πρέπει να λυγίσω τα γόνατά μου και ξέρετε, χρειάζεται παραπάνω χρόνος ίσως για εμένα, αλλά μπορώ ακόμα να τον σηκώσω. Εκτός αυτού, θέλεις να μπορείς να κουβαλάς τις τσάντες σου μόνη σου, χωρίς βοήθεια», εξήγησε. Βέβαια, εκτός από την ενδυνάμωση που της προσέφερε η γυμναστική, είδε κι άλλα οφέλη, τα οποία αφορούν την ψυχική της υγεία. «Προέρχομαι από μια γενιά ανθρώπων με κατάθλιψη στο ιστορικό τους. Οπότε, ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσεις την κατάθλιψη είναι να ξεκινήσεις να κινείσαι», συμβούλευσε το κοινό της.

Τέλος, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός σημείωσε πως «ευχαριστεί κάθε βράδυ τον Θεό» που συνέχισε να γυμνάζεται όλα αυτά τα χρόνια, καθώς παρά τα 85 της χρόνια, παραμένει σε φόρμα και μπορεί να… κάνει έρωτα με ευκολία. «Ξέρεις, πρέπει να μπορείς να κάνεις έρωτα. Η γυμναστική βοηθάει. Μπορεί να μη θυμάμαι πολλά για το σεξ, αλλά θυμάμαι πως σίγουρα χρειάζεσαι ευελιξία», είπε χιουμοριστικά η σταρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις