Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρώσοι χτυπούν διοικητή τους: Το απίστευτο βίντεο που δημοσίευσαν οι Ουκρανοί
ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσοι χτυπούν διοικητή τους: Το απίστευτο βίντεο που δημοσίευσαν οι Ουκρανοί

Ρώσοι χτυπούν διοικητή τους: Τέσσερις στρατιώτες της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Wagner μεταφέρουν τον συνάδελφό τους μέσα σε ένα τοπίο με κατεστραμμένα σπίτια

Η Ουκρανία δημοσίευσε βίντεο που φαίνεται να δείχνει Ρώσους στρατιώτες να χτυπούν τραυματισμένο αξιωματικό τους. Πλάνα που πιστεύεται ότι δείχνουν μαχητές της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ να χτυπούν διοικητή με κάτι που φαίνεται να είναι φτυάρια, κοινοποιεί ο Guardian. Η Ουκρανία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που φαίνεται να δείχνει Ρώσους μαχητές να σέρνουν τον βαριά τραυματισμένο διοικητή τους μακριά από το πεδίο της μάχης και στη συνέχεια να τον χτυπούν βίαια. Ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέγραψε το περιστατικό κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ, όπου μαίνονται έντονες μάχες εδώ και μήνες. Τέσσερις στρατιώτες της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Wagner μεταφέρουν τον συνάδελφό τους μέσα σε ένα τοπίο με κατεστραμμένα σπίτια, κρατώντας τα χέρια και τα πόδια του.

Στη συνέχεια τον πετούν δίπλα σε έναν αχυρώνα. Ένα δεύτερο βίντεο φαίνεται να δείχνει τρεις άνδρες να τον χτυπούν στη συνέχεια επανειλημμένα με φτυάρια. Η τύχη του τραυματισμένου διοικητή είναι ασαφής. Αλλά το επεισόδιο ταιριάζει με τις συνεχείς αναφορές για χαμηλό ηθικό μεταξύ των ρωσικών μισθοφορικών μονάδων.

Ουκρανοί στρατιώτες που πολεμούν στο Μπαχμούτ και γύρω από αυτό έχουν περιγράψει πώς τα στρατεύματα των μισθοφόρων του Πούτιν επιτίθενται κατά κύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, απειλούνται με εκτέλεση αν δεν προχωρήσουν και συντρίβονται σε μεγάλους αριθμούς, με τα πτώματά τους να γεμίζουν τις γραμμές του μετώπου. Η κατοχή της Ουκρανίας στο Μπαχμούτ φαίνεται όλο και πιο επισφαλής. Η πόλη έχει μικρή στρατηγική σημασία, αλλά τεράστια συμβολική αξία, ενόψει της πρώτης επετείου στις 24 Φεβρουαρίου από την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις