Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

10

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλειστά σχολεία 10/2 Παρασκευή: Πού δε θα γίνουν την Παρασκευή μαθήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά σχολεία 10/2 Παρασκευή: Πού δε θα γίνουν την Παρασκευή μαθήματα

Κλειστά σχολεία 10/2 Παρασκευή: Αναλυτικά

Αρκετά λιγότεροι είναι οι δήμοι της Αττικής που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», με την Περιφέρεια Αττικής να γνωστοποιεί πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή. Ύστερα από νέα έκτακτη τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τους 66 δημάρχους του λεκανοπεδίου, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους:

Ωρωπού

Διονύσου

Στις Δημοτικές Κοινότητες Βαρνάβα και Γραμματικού, στο Δήμο Μαραθώνα

Στη Δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Πεντέλης, στο Δήμο Πεντέλης

Στις Δημοτικές Κοινότητες Ερυθρών και Βιλλίων, του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας

Στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής, του Δήμου Φυλής

Στο Δήμο Αχαρνών θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία, εκτός από τα παρακάτω, που θα μείνουν κλειστά:

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΧΑΡΝΩΝ

Νηπιαγωγεία: 24ο, 15ο, 29ο, 30ό, 31ο

Δημοτικά σχολεία: 11ο, 19ο, 21ο, 24ο (συμπεριλαμβάνεται και το 35ο Νηπιαγωγείο που συστεγάζεται) 26ο, 27ο, 28ο (ΚΑΠΟΤΑ), 29ο, 30ό

Γυμνάσια: 12ο Γυμνάσιο, 6ο Γενικό Λύκειο

ΣΧΟΛΕΙΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Μοντεσσοριανά Σχολεία

ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Νηπιαγωγεία: 1ο, 2ο, 3ο

Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 2ο

Γυμνάσιο -Γενικό Λύκειο

Με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη με τους δημάρχους, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, τόνισε:

«Με εξαίρεση ορισμένους δήμους που εξακολουθούν να έχουν προβλήματα, τα σχολεία στην υπόλοιπη Αττική θα λειτουργήσουν αύριο, Παρασκευή, κανονικά. Είναι σημαντικό σε όλα τα σχολεία της Αττικής που θα λειτουργήσουν αύριο οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι να έχουν φροντίσει, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, να έχουν θερμανθεί εγκαίρως οι αίθουσες διδασκαλίας. Ευχαριστώ για τη συνεργασία τους συναδέλφους δημάρχους, τους αντιπεριφερειάρχες Αττικής και συνολικά τα στελέχη της Περιφέρειας και των δήμων.

Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού». Να σημειωθεί ότι τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών που θα παραμείνουν ανοικτά θα έχουν ώρα προσέλευσης μέχρι τις 9. Στις περιοχές που θα είναι κλειστά τα σχολεία, κατόπιν σχετικών εισηγήσεων των δημάρχων, θα παραμείνουν κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Με εξαίρεση τα σχολεία του Δήμου Κυθήρων, όπου ο δήμαρχος έχει ορίσει ώρα προσέλευσης μέχρι τις 10, σε όλους τους άλλους δήμους της Αττικής τα σχολεία αύριο θα είναι ανοιχτά.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα δημόσια και ιδιωτικά υπερτοπικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, Ειδικά Σχολεία κ.α.), θα είναι ανοιχτά, εκτός αν υπάρξει αντίθετη απόφαση από τους διευθυντές τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις