Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

28

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Άλκη Καμπανού – αστυνομικός: «Ήταν λες και μπήκαμε μέσα σε σφαγείο»
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Άλκη Καμπανού – αστυνομικός: «Ήταν λες και μπήκαμε μέσα σε σφαγείο»

Δίκη Άλκη Καμπανού - αστυνομικός: Ο μάρτυρας περιγράφει τα πρώτα λεπτά που έφτασε στο σημείο της επίθεσης

«Βρήκαμε τον Άλκη Καμπανό πεσμένο στο έδαφος σε μια λίμνη αίματος, ήταν λες και μπήκαμε σε σφαγείο». Με αυτά τα ανατριχιαστικά λόγια περιέγραψε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, όσα είδε όταν έφτασε στο σημείο που σημειώθηκε η άγρια δολοφονική επίθεση στον Άλκη και την παρέα του στην περιοχή της Χαριλάου, στη δίκη της υπόθεσης. Σύμφωνα με το thesstoday.gr στο βήμα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο αστυνομικός, που μαζί με τον συνάδελφό του, έφτασαν πρώτοι στο σημείο της επίθεσης, στην οδό Γαζή. «Τα χαράματα της 1ης Φεβρουαρίου, στις 00:19 λάβαμε σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης να πάμε στην Γαζή, και ανέφερε “συμπλοκή αρκετών ατόμων τα οποία κρατούσαν διάφορα αντικείμενα“. Ενημέρωσαν κι άλλες δυνάμεις γιατί κοντά στο σημείο της επίθεσης έχει κοντά Αστυνομικό Τμήμα. Δεν γνωρίζαμε ότι ήταν οπαδικό».

Ο αστυνομικός ανέφερε πως κινήθηκαν άμεσα μέσω της Βούλγαρη και έφτασαν στην οδό Παπαναστασίου, και συνέχισαν προς το γήπεδο του Άρη, από όπου και μπήκαν στην οδό Πλαστήρα. «Φτάσαμε περίπου μετά από 4 λεπτά, ίσως και λιγότερο. Στο ύψος του γηπέδου, είδαμε να τρέχουν 3-4 άτομα και στη θέα του περιπολικού έφυγαν, άρχισαν να πηδάνε κάγκελα και πυλωτή. Ενημέρωσα το κέντρο, και φτάσαμε στην συμβολή των οδών Γαζή με Πλαστήρα και είχε πλήρη ησυχία. Ήταν σκοτάδι. Κατεβήκαμε από το περιπολικό με τον συνάδελφο, και εκεί στο σημείο κοντά υπάρχει ένα παρτέρι, τότε είδα τον Άγγελο, τον φίλο του Άλκη, όρθιο με αίματα στο αριστερό πόδι και στο κεφάλι. Από την άλλη πλευρά, είδα πεσμένο τον Άλκη σε μια λίμνη αίματος, δεν ήταν κανείς γύρω του. Ήταν λες και μπήκαμε μέσα σε σφαγείο».

«Είναι σοκαριστικό να φεύγει στα χέρια σου ένα παιδί»

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός περιέγραψε τα πρώτα λεπτά που προσπαθούσε ο ίδιος να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον Άλκη, προκειμένου να τον σώσει. «Τότε, είχε ελάχιστα τις αισθήσεις του, μας έδειχνε μόνο το σοβαρό τραύμα που είχε. Δεν καταφέραμε δυστυχώς να σταματήσουμε την αιμορραγία και ξεψύχησε μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι σοκαριστικό να φεύγει στα χέρια σου ένα παιδί». Παράλληλα, τόνισε πως ο Άγγελος τους έδωσε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε σχετικά με την επίθεση, όπου αναφέρθηκε πως είδε 6-7 άτομα. «Μετά από λίγα λεπτά έφτασαν κι άλλες δυνάμεις και αποκλείσαμε το σημείο. Υπήρχε ένα δρεπάνι, κόκκινο με μαύρη λαβή, σε μια λίμνη αίματος κοντά στα σκαλιά. Ο Άγγελος ήταν ζαλισμένος, δεν θυμόταν τι έγινε, μου είπε ότι τους επιτέθηκαν και έφυγαν. Άρχισα να συλλέγω στοιχεία, σε πολλά σημεία υπήρχαν σπασμένες γυψοσανίδες, υπήρχαν και κομμάτια κάτω, εμείς δεν αγγίξαμε τίποτα από ότι βρέθηκε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις