Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

20

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χιόνια Αττική – Μαρουσάκης: «Η κακοκαιρία θα μας θυμίσει το 2002»
ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια Αττική – Μαρουσάκης: «Η κακοκαιρία θα μας θυμίσει το 2002»

Χιόνια Αττική - Μαρουσάκης: Η πρόγνωση του μετεωρολόγου

Για την «ώρα της Αττικής» κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνοντας ότι η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζεται με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο λεκανοπέδιο μέχρι και την Πέμπτη το πρωί.  Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανοίγει ο δρόμος για την κάθοδο στην Αττική της χιονομάζας που έδωσε τα πολλά χιόνια προς Θήβα, Βόλο κι όχι μόνο. Σημειώνει επίσης ότι αυτή η κακοκαιρία για την Αττική μπορεί να μας θυμίζει το 2002. Αναλυτικά, στη δημοσίευση ο μετεωρολόγος τόνισε: Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν εκτίμησαν σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και την αρκετά πιο μεγάλη της σχετικής υγρασίας.

Έτσι, η υποτροπή του καιρού που αναμέναμε τη νύχτα που μας πέρασε δεν έδωσε τα προβλεπόμενα. Πλέον όμως η διαταραχή αυτή υποχωρεί ολοένα και πιο νότια ανοίγοντας τον δρόμο για την κάθοδο της χιονομάζας που έδωσε τα πολλά χιόνια προς Θήβα, Βόλο κι όχι μόνο. Τα προγνωστικά λοιπόν θέλουν κατά περιόδους και κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής μέχρι και την Πέμπτη το πρωί περίπου. Όπως λέω εδώ και ημέρες μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό και όχι μόνο, η κακοκαιρία αυτή για την Αττική μπορεί να μας θυμίσει το 2002. Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Τίποτα δεν τελείωσε!».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Τετάρτη 8/2

1) Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές. Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις