Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Μπάρμπαρα τις επόμενες ώρες: Πού θα χιονίσει, οι 3 “κόκκινες” περιοχές
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα τις επόμενες ώρες: Πού θα χιονίσει, οι 3 “κόκκινες” περιοχές

Λαγουβάρδος για «Μπάρμπαρα»: Θέλει προσοχή, νέες χιονοπτώσεις το βράδυ σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Αττική

«Η κακοκαιρία έχει διάρκεια και αυτό καταπονεί τους μηχανισμούς αντιμετώπισης. Θέλει προσοχή» δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Kωνσταντίνος Λαγουβάρδος. «Η κακοκαιρία επικεντρώνεται τις τελευταίες ώρες σε περιοχές όπως η Ανατολική Θεσσαλία και η Μαγνησία. Πολλές χιονοπτώσεις είχαμε στην Εύβοια, σε Φθιώτιδα και Βοιωτία» ανέφερε ο Kωνσταντίνος Λαγουβάρδος, διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επισημαίνοντας ότι στην Αττική θα έχουμε ασθενέστερα φαινόμενα. «Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια, συνεχίζουν να δέχονται μεγάλους όγκους χιονιού και θέλει προσοχή το επόμενο 48ωρο γιατί περνάει και η Εθνική Οδός και μετά θα υπάρχει πίεση από τις χιονοπτώσεις που αναμένονται» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Λαγουβάρδος.

Μιλώντας για την κακοκαιρία που εξελίσσεται για τρίτη ημέρα σε όλη τη χώρα σημείωσε ότι προς το μεσημέρι με απόγευμα της Τρίτης (7/2) θα έχουμε ανάπαυλα αλλά εκ νέου θα έχουμε χιονοπτώσεις από τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Αττική. «Πιθανότατα θα έχουμε ίσως και πιο ισχυρές χιονοπτώσεις μέσα στη νύχτα μετά τα μεσάνυχτα», πρόσθεσε ο κ. Λαγουβάρδος υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να δούμε, ακόμα και στη Βόρεια Αττική, κάποιες σταθερές χιονοπτώσεις την Παρασκευή το πρωί.

«Η κακοκαιρία έχει διάρκεια και αυτό καταπονεί τους μηχανισμούς αντιμετώπισης. Θέλει προσοχή. Θα έχουμε φαινόμενα, αλλά με αρκετές μεγάλες παύσεις που βοηθούν έτσι ώστε να έχουμε αντίδραση και καθαρισμό κάποιων σημείων» σημείωσε ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις