Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ακύλας: Αστυνομικός σκύλος «ξετρύπωσε» κοκαΐνη σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου
ΕΛΛΑΔΑ

Ακύλας: Αστυνομικός σκύλος «ξετρύπωσε» κοκαΐνη σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου

Κατασχέθηκαν 416 γραμμάρια κοκαΐνης

Όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου σήκωσαν την πόρτα του πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου, που είχαν ακινητοποιήσει για έλεγχο, ο «Ακύλας», δεν έχασε δευτερόλεπτο. Με ένα από εκείνα το σάλτα, που τον έχουν κάνει…διάσημο, μεταξύ των σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Κεντρικής Μακεδονίας, βρέθηκε μέσα στο χώρο των αποσκευών και ξεκίνησε την έρευνα. Στάθηκε σε ένα παιδικό κάθισμα κι εκεί έβαλε τη…μουσούδα του. Δεν φαινόταν τίποτα. Επέμεινε και ο αστυνομικός-συνοδός του κατάλαβε ότι το αθώο παιδικό κάθισμα, που προορίζεται για να σώζει ζωές παιδιών, περιείχε ουσίες που σκοτώνουν νέους και νέες…

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Όταν οι αστυνομικοί βρήκαν την κοκαΐνη και την ηρωίνη, αντελήφθησαν ότι επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες που είχαν καθώς έβλεπαν σε τακτά διαστήματα τον οδηγό να έρχεται από τη Βουλγαρία. Είχαν παρατηρήσει όμως ότι στο όχημα υπήρχε πάντα παιδικό κάθισμα χωρίς να υπάρχουν παιδιά… Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση μετά από συντονισμένες ενέργειες συνελήφθη Βούλγαρος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. «Ειδικότερα», επισημαίνεται «εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έρευνα του οχήματος στο οποίο  επέβαινε, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Ακύλα» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, βρέθηκαν κρυμμένες μέσα σε παιδικό κάθισμα ποσότητες ηρωίνης βάρους 416 γραμμαρίων και κοκαΐνης βάρους 54 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν».

Ψάχνουν τους συνεργάτες

Επίσης, καταλήγει η Αστυνομία, κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκε στην κατοχή του, καθώς και το παραπάνω όχημα, που χρησιμοποιούσε. Η έρευνα που συνεχίζεται από την Ασφάλεια Πολυγύρου στοχεύει να απαντήσει σε δύο ερωτήματα: Το πρώτο, ποιοί ήταν και που οι τροφοδότες του αλλοδαπού με ηρωίνη και κοκαΐνη. Το δεύτερο, ποιοι ήταν οι συνεργάτες του στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, εκεί που κινείτο για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Το κινητό τηλέφωνο, που εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ίσως αποδειχθεί σημαντικό  όταν γνωστοποιηθούν οι επαφές του Βούλγαρου υπήκοου, εκτός και ενός χώρας. Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο: Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις