Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπή μοτοσικλετών: Στα ίχνη κυκλώματος οι Αρχές
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπή μοτοσικλετών: Στα ίχνη κυκλώματος οι Αρχές

Κλοπή μοτοσικλετών: 3 συλλήψεις

Είχαν αφαιρέσει μία ακόμη μοτοσικλέτα από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου και ξεκίνησαν να την μεταφέρουν σε «μυστική» αποθήκη στην περιοχή της Καλλιθέας, όπου θα ακολουθούσε η αποσυναρμολόγησή της και η μετατροπή της σε ανταλλακτικά.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Τις κινήσεις αυτές, όμως, πληροφορήθηκαν οι αστυνομικοί και με τις δικές τους μοτοσικλέτες, έφθασαν στην αποθήκη μαζί με τους…δράστες! Η πρώτη απόπειρα να ακινητοποιήσουν τους τρεις εμπλεκόμενους δεν πέτυχε, αλλά λίγο μετά τους οδηγούσαν στα γραφεία της Αστυνομίας για σύσταση συμμορίας και αρκετές άλλες κατηγορίες. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, 27, 35 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση της πλήρους δραστηριότητας της ομάδας στις κλοπές μοτοσικλετών η άλλου είδους τροχοφόρων ουσιαστικά μόλις άρχισε, η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της, για τις συνθήκες εντοπισμού τους, σημειώνει:

Σήμα για μεταφορά Moto

«Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), έπειτα από σήμα που έλαβαν για μεταφορά κλεμμένης μοτοσικλέτας από 3 άτομα σε αποθήκη στην περιοχή της Καλλιθέας, εντόπισαν τους κατηγορούμενους, τους κάλεσαν σε έλεγχο και εκείνοι προσπάθησαν να τον αποφύγουν. Στη συνέχεια, οι ανωτέρω ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η οποία επιλήφθηκε προανακριτικά». Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνες, τόσο στην αποθήκη της Καλλιθέας, όσο και στους χώρους διαμονής των τριών και σε αυτά βρέθηκαν:

Moto, ανταλλακτικά, κλειδιά

Μοτοσυκλέτα, που είχε κλαπεί από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου λίγο νωρίτερα από τον εντοπισμό τους, πλήθος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και κλειδιών δικύκλων, πινακίδες κυκλοφορίας και έγγραφα λοιπών δικύκλων, 99 γραμμ. κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, φυσίγγια, σπρέι πιπεριού, 2 σιδερογροθιές, 2 πτυσσόμενοι ράβδοι (γκλοπ) και χρηματικό ποσό. Μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του 2022, είχε εξαρθρωθεί άλλη σπείρα η οποία αφαιρούσε μοτοσικλέτες ανάλογα με τη μάρκα, το χρώμα και τον κυβισμό των μοτοσικλετών, που πήγαιναν οι πελάτες σε συνεργείο επισκευής δίκυκλων για επισκευή.

Ο ιδιοκτήτης, έδινε εντολή σε συνεργούς του, να αφαιρέσουν, ακριβώς ίδιου τύπου μοτοσικλέτα, για να χρησιμοποιηθούν τα εξαρτήματά της στην επισκευή των μηχανών των πελατών! Σε κάποιες περιπτώσεις με παρεμβάσεις στον αριθμό πλαισίου και σε άλλα μέρη των μηχανών, οι εμπλεκόμενοι πουλούσαν σε ανύποπτους πολίτες τις κλεμμένες μοτοσικλέτες! Και τότε τα τρία μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν επ’αυτοφώρω, την ώρα που φόρτωναν σε τρέιλερ δύο μοτοσικλέτες και τοποθετούσαν στη μία πινακίδες δίκυκλου ιδιοκτησίας τους!

Από τον Απρίλη του 2021

Από τον Απρίλιο του 2021, κατά τα στοιχεία της Αστυνομίας, δρούσαν οργανωμένα. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης επισκευής μοτοσυκλετών, παραλάμβανε από πελάτες μοτοσυκλέτες με υλικές ζημιές, με σκοπό να τις επισκευάσει. «Ακολούθως», πληροφορούσε η Αστυνομία «τα έτερα μέλη της συμμορίας αναλάμβαναν να αφαιρέσουν μοτοσυκλέτες ίδιου μοντέλου και μάρκας, αφού προηγουμένως είχαν προμηθευτεί τα κατάλληλα εργαλεία παραβίασης των κλειδαριών. Στη συνέχεια οι κλεμμένες μηχανές, στις οποίες είχαν αντικαταστήσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, μεταφέρονταν στο κατάστημά ή την οικία του 30χρονου για αποσυναρμολόγησή.

Τα ανταλλακτικά από τις κλεμμένες μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούνταν στις προς επισκευή μηχανές, οι οποίες εν συνεχεία παραδίδονταν στους ιδιοκτήτες τους-πελάτες. Επιπροσθέτως, στον εγκληματικό τρόπο δράσης της συμμορίας περιλαμβάνονταν και η πλαστογραφία των χαρακτηριστικών αριθμών των οχημάτων (αριθμός πλαισίου και κινητήρα) σε κλεμμένες μηχανές, προκειμένου να πωληθούν ως νόμιμες, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις