Κινέζικο μπαλόνι ΗΠΑ: Πήραν τα…όπλα οι πολίτες και πυροβολούν – Έκκληση από τις Αρχές

ΚΟΣΜΟΣ

Κινέζικο μπαλόνι ΗΠΑ: Πήραν τα…όπλα οι πολίτες και πυροβολούν – Έκκληση από τις Αρχές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κινέζικο μπαλόνι ΗΠΑ: «Σας παρακαλούμε, μην το πυροβολείτε», λένε οι Αρχές

04.02.2023 | 09:33

Το αστυνομικό τμήμα της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ ζητάει από τους κατοίκους να μην ρίχνουν πυροβολισμούς στο ύποπτο κινεζικό μπαλόνι κατασκοπείας. Το αστυνομικό τμήμα της Γκαστόνια στη Βόρεια Καρολίνα ζητά από τους κατοίκους να μην καλέσουν την αστυνομία αν δουν το ύποπτο μπαλόνι και να αποφύγουν να το πυροβολήσουν. «Αν το διαβόητο πλέον κινεζικό “μετεωρολογικό μπαλόνι” περάσει πάνω από την Γκαστόνια, παρακαλώ μην καλέσετε την αστυνομία για να το αναφέρετε», έγραψε το τμήμα στο Facebook. Η αστυνομία υπενθύμισε επίσης στους κατοίκους ότι, «δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε ύψος 60 χιλιομέτρων για να το ελέγξει» και «είμαστε αρκετά σίγουροι ότι οι Ομοσπονδιακοί θα ήθελαν να μείνουμε έξω από αυτό».

ΗΠΑ: «Σας παρακαλούμε να μην το πυροβολείτε με τα πιστόλια σας», λέει η αστυνομία για το κινεζικό μπαλόνι
Το τμήμα έκλεισε την ανάρτηση προτρέποντας τους κατοίκους να μην το πυροβολήσουν. Ειδικότερα, έγραψε: «[…] και τέλος, σας παρακαλούμε να μην το πυροβολείτε με τα πιστόλια σας σε μια προσπάθεια να το ρίξετε μόνοι σας».

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν το ύποπτο κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μοντάνα και πιστεύεται ότι κινείται προς τα ανατολικά. Η Κίνα έχει δηλώσει ότι πρόκειται για ερευνητικό αερόπλοιο, κυρίως για μετεωρολογικές μελέτες. Αργότερα, βρέθηκε και δεύτερο μπαλόνι, στη Λατινική Αμερική. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, έπειτα από τον εντοπισμό του κινεζικού μπαλονιού, ακύρωσε επίσκεψη στην Κίνα.

Exit mobile version