Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

21

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / PLUS / Καρύδια με μέλι ιδιότητες – θερμίδες: Τα οφέλη ενός super food
PLUS

Καρύδια με μέλι ιδιότητες – θερμίδες: Τα οφέλη ενός super food

Καρύδια με μέλι ιδιότητες – θερμίδες: Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θαυματουργή και φυσική θεραπεία

Καρύδια με μέλι: Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θαυματουργή και φυσική θεραπεία, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία. Αυτό, διότι μπορεί να φανεί χρήσιμη σε διάφορα προβλήματα υγείας. Παρακάτω ακολουθεί η σχετική λίστα με τα προβλήματα υγείας που κάνει καλό η συγκεκριμένη θεραπεία. Αναλυτικότερα:

Αναιμία

Ετοιμάστε ένα μείγμα από 1/2 κιλό μέλι, 1/2 κιλό θρυμματισμένα καρύδια και τον χυμό ενός λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και καταναλώστε 1 κουταλιά, 3 φορές τη μέρα. Τα καρύδια και το μέλι είναι ιδανικά για την αποκατάσταση των εξαντλημένων και αναιμικών ανθρώπων.

Πονοκέφαλοι

Το μείγμα μελιού και καρυδιών δεν είναι μόνο πεντανόστιμο, είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι βοηθά σε θέματα πονοκεφάλων και αϋπνίας.

Έλκος Στο Στομάχι

Προετοιμάστε γάλα από καρύδια με μέλι. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή – Θα βάλετε 20 γρ. θρυμματισμένα καρύδια σε καυτό νερό, θα τα ανακατέψετε καλά και θα τα σουρώσετε. Στη συνέχεια, θα προσθέσετε στο νερό αυτό 2 κουταλιές μέλι και το γάλα σας είναι έτοιμο. Θα παίρνετε 2-3 κουταλιές, μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα.

brown wooden honey dipper
Ανικανότητα

Είναι μια συνταγή από τα παλιά χρόνια: Ανακατέψτε θρυμματισμένα καρύδια με ίση ποσότητα μελιού. Πάρτε 2 κουταλιές αυτού του μείγματος, 2-3 φορές τη μέρα, μισή ώρα μετά από τα γεύματα. Για το επιθυμητό αποτέλεσμα, η θεραπεία πρέπει να λαμβάνεται 20-30 μέρες.

Υψηλή Αρτηριακή Πίεση

Σε προβλήματα υψηλής αρτηριακής πίεσης, συνιστάται να καταναλώνετε ένα μείγμα 100 γρ. καρυδιών με ίση ποσότητα μελιού καθημερινά, για περίοδο 45 ημερών.

Υπέρταση & Ανεπάρκεια Σιδήρου

Θα πρέπει να καταναλώνετε ένα μείγμα από 100 γρ. καρύδια και ίση ποσότητα μελιού καθημερινά, για 45 μέρες. Ο συνδυασμός αυτός είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικός στη θεραπεία της ισχαιμίας. Μια κουταλιά μέλι μαζί με 3-4 καρύδια δεν είναι μόνο απολαυστική, αλλά και μια φυσική θεραπεία για πονοκεφάλους, αϋπνία και σκλήρυνση.

Αν φάτε 5 καρύδια στην ημέρα σας περιέχουν περίπου 100 θερμίδες.

Μελέτη έδειξε πως το σώμα μας απορροφά μόνο το 21% από τις θερμίδες αυτές και αυτό βοηθά να αισθανόμαστε λιγότερο πεινασμένοι, μειώνοντας με φυσικό τρόπο το βάρος μας. 

Μία κουταλιά μέλι, έχει 67 θερμίδες. 

pancakes with syrup
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις