Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία ληστών: Ρομά φίμωναν και ξυλοκοπούσαν τα θύματά τους
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία ληστών: Ρομά φίμωναν και ξυλοκοπούσαν τα θύματά τους

Πώς δρούσε η συμμορία των Ρομά

Συμμορία σκληρών ληστών-διαρρηκτών, τα μέλη της οποίας δεν έδειχναν κανένα έλεος στα άτυχα θύματα που βρέθηκαν στα χέρια τους, καθώς έφθαναν στο σημείο να τα φιμώνουν και να τα ποδοπατάνε για να τα ληστέψουν, εξαρθρώνεται από την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, μετά από έρευνες και ευρεία επιχείρηση στην περιοχή της Φυλής, προχώρησαν σε συλλήψεις μελών της συμμορίας, που δεν δίστασαν να χτυπήσουν και άτομο με κινητικά προβλήματα!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Βρέθηκαν με χειροπέδες τρεις Ρομά, οι δύο 17 και 20 ετών και η τρίτη, 22 ετών. Από τους ίδιους αστυνομικούς, ταυτοποιήθηκαν, ως συνεργοί και αναζητούνται δύο επί πλέον μέλη της συμμορίας, μια  24χρονη και μια 17χρονη Ρομά. Χαρακτηριστικά της εγκληματικής τους δράσης ήταν ότι εισέβαλαν στα σπίτια από παράθυρα η μπαλκονόπορτες η χτυπούσαν τα κουδούνια και έμπαιναν χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις και ιδιότητες. Αναφέρει η Αστυνομία: «Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2020, είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από παράθυρα – μπαλκονόπορτες

Αναφορικά με τη μεθοδολογία τους στις διαρρήξεις και κλοπές από οικίες, οι κατηγορούμενοι, αφού επέλεγαν την οικία-στόχο, είτε παραβίαζαν μπαλκονόπορτες και παράθυρα, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφερναν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Ακολούθως, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρυσαφικά, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές. Χαρακτηριστικό της δράσης τους συνιστά το γεγονός ότι δε δίσταζαν να εισέλθουν στις οικίες, ενώ βρίσκονταν εντός οι παθόντες. Σχετικά με τον τρόπο δράσης τους στις ληστείες, χτυπούσαν τα κουδούνια από τις οικίες των ηλικιωμένων ατόμων και με διάφορες προφάσεις κατάφερναν να εισέλθουν σε αυτές.

Φίμωναν και ξυλοκοπούσαν

Ακολούθως, ακινητοποιούσαν τα θύματα με την απειλή λεκτικής βίας ή χρήση σωματικής βίας ή ακόμα και με την χρήση αιχμηρών αντικειμένων και αφαιρούσαν κοσμήματα τόσο από το εσωτερικό της οικίας, όσο και από τα ίδιους του παθόντες. Σε ορισμένες περιπτώσεις επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα στα θύματα τους, ρίχνοντας τους στο πάτωμα, φιμώνοντας και ξυλοκοπώντας τους». Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 4 ληστείες και 18 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις