Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Φωτοβολταϊκό πάρκο από τον δήμο Πάρου
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτοβολταϊκό πάρκο από τον δήμο Πάρου

Δήμος Πάρου: Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης προχωράει στην κατασκευή της πρώτης φωτοβολταϊκής εγκατάστασης στο Κρωτήρι Παροικιάς.

Προχωράει η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Πάρου. Για 250.000€ εξοικονόμηση πόρων ετησίως κάνει λόγο ο Δήμαρχος. Πριν λίγες ημέρες υπογράφηκε η σύμβαση, προϋπολογισμού 500.000€ πλέον ΦΠΑ, για την κατασκευή του έργου, το οποίο θα βρίσκεται δίπλα από τον Βιολογικό Καθαρισμό Παροικιάς. Θα καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών του Βιολογικού Καθαρισμού Παροικιάς και πάνω από το 50% των αναγκών της αφαλάτωσης Πέπονα, αναφέρει η δημοτική αρχή.

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωνναίος αναφέρει: «Η νέα φωτοβολταϊκή εγκατάσταση θα αποτελέσει ορόσημο για το νησί μας, για τους εξής λόγους: Η εξοικονόμηση πόρων θα ξεπεράσει τις 250.000€ με τις σημερινές τιμές της ενέργειας, πρακτικά θα έχει αποσβεστεί σχεδόν σε 2 χρόνια! Το έργο γίνεται με ίδια κεφάλαια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Πάρου και η εξοικονόμηση που θα επιτευχθεί, θα απορροφήσει μέρος της ραγδαίας αύξησης του ενεργειακού κόστους και θα βοηθήσει να μη επιβαρυνθούν περαιτέρω του δημότες μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις