Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύντροφος Μάριου Τουρούτσικα: “Με λάτρευε, ήταν προστατευτικός”
ΕΛΛΑΔΑ

Σύντροφος Μάριου Τουρούτσικα: “Με λάτρευε, ήταν προστατευτικός”

Σύντροφος Μάριου Τουρούτσικα: Ο άτυχος υποσμηναγός τάφηκε στο χωριό Πικέρνι, από όπου κατάγεται

Με βαθύτατη θλίψη η Ελλάδα αποχαιρέτησε σήμερα στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας, τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα που έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του Φάντομ στην Ανδραβίδα. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του αλλά και η σύντροφος του 29χρονου που καλούνται να διαχειριστούν την βαριά απώλεια. “Ό,τι και να πω είναι λίγο, ήταν το στήριγμά μου, ήταν φίλος μου. Το μέγεθος της ψυχής του δεν περιγράφεται, η αγάπη, η καλοσύνη, η ανιδιοτέλεια. Πάντα με υποστήριζε σαν σύντροφος […] Με ωθούσε πάντα να πάω ένα βήμα πιο κάτω, τονίζοντας τα προτερήματά μου και με λάτρευε. Ήταν προστατευτικός. Αν είχε αντίθετη γνώμη πάντα έβρισκε τον κατάλληλο τρόπο για να μου περάσει το νόημα που ήθελε. Λειτουργούσε ως “ένα”, δεν έβλεπε ποτέ τον καθένα σαν μονάδα, μας έβλεπε μαζί και να σχεδιάζουμε πράγματα. Μέσω κοινών γνωστών γνωριστήκαμε. Εγώ είμαι φαρμακοποιός, δούλευα σε ένα φαρμακείο και ήταν ο άνδρας της συναδέλφου στην Ανδραβίδα συνάδελφος του Μάριου κι έτσι έγινε” δήλωσε στο STAR η αρραβωνιαστικιά του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα.

“Ο Μάριος ήταν ένας άνθρωπος που δεν μιλούσε συχνά για τη δουλειά του. Δεν τον ενδιέφερε να προβληθεί. Ήταν πιο αποστασιοποιημένος απ’ αυτό το θέμα, από το να προβάλλει το επάγγελμά του. Με ενδιέφερε η ψυχή του και το ενδιαφέρον που έδειχνε για εμένα με οποιονδήποτε τρόπο. Θυμάμαι που ερχόταν στο σπίτι και μου έλεγε ‘κοριτσάκι μου’, που κοιμόμασταν μαζί το βράδυ. Με καθησύχαζε για όλα, μου έλεγε ‘δεν πρόκειται να γίνει κάτι κακό’. Σε όλες τις δυσκολίες ήταν εκεί”, πρόσθεσε η φαρμακοποιός.

Η κοπέλα τόνισε ότι ο 29χρονος δεν είχε αίσθηση του κινδύνου. “Μας καθησύχαζε πάντα. Μας έλεγε ότι δεν θα πάθει κάτι, ότι είναι δυνατός. Εμένα κάθε πρωί με ξυπνούσε, με χάιδευε, με φιλούσε, ακόμη κι αν έφευγε στις έξι το πρωί. Έδειχνε ότι είχε συνειδητοποιήσει τι πάει να κάνει κάθε μέρα” κατέληξε η σύντροφος του αδικοχαμένου υποσμηναγού.

Θρήνος στην Τρίπολη

Αξίζει να σημειωθεί ότι αφού ολοκληρώθηκε η ταφή του συγκυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας έριξε βολές στον αέρα ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Πλήθος κόσμου, φίλοι και συγγενείς του υποσμηναγού ακολούθησαν την πομπή από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη, έως το χωριό Πικέρνι για την ταφή. Στεφάνι κατέθεσε στο μνήμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ο αρχηγός ΓΕΑ παρέδωσε το ξίφος και τη σημαία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις