Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γιοτ που πετάει στο νερό: Plectrum, το πλωτό συγκλονιστικό “διαμάντι”
ΚΟΣΜΟΣ

Γιοτ που πετάει στο νερό: Plectrum, το πλωτό συγκλονιστικό “διαμάντι”

Γιοτ που πετάει στο νερό: Το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με έξι καμπίνες επισκεπτών, μια σουίτα πλοιοκτήτη, ένα ελικοδρόμιο και ένα beach club

Μια σειρά από καινοτόμες ιδέες για υπερπολυτελή σκάφη έχουν αναδυθεί τους τελευταίους μήνες. Η πιο πρόσφατη προέρχεται από το στούντιο Lazzarini Design Studio, η οποία ξεχωρίζει. Το σκάφος μήκους 74 μέτρων, γνωστό ως «Plectrum», που κινείται με ένα σύστημα υδροπτέρυγων, μπορεί να ανυψώνεται πάνω από την επιφάνεια του νερού και φαινομενικά να… «πετάει» με υψηλές ταχύτητες. Σύμφωνα με την ομάδα του ιταλικού στούντιο, οι υπεύθυνοι εμπνεύστηκαν τον σχεδιασμό του, σε μεγάλο βαθμό, από το America’s Cup, έναν από τους παλαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς ιστιοπλοΐας. Αλλά αντί να σπρώχνεται από τον άνεμο όπως ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, αυτό το τεράστιο λαμπερό πορτοκαλί σκάφος θα κινείται με τρεις κινητήρες υδρογόνου, με δυνατότητα να φτάσει τους 5.000 ίππους ο καθένας.

Η κατασκευή ενός υδροπτέρυγου αυτού του μεγέθους θα ήταν αναμφίβολα ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα. Αν και το σχέδιο είναι απλώς μια ιδέα, οι σχεδιαστές λένε ότι θα μπορούσε να κατασκευαστεί μέσα σε δύο χρόνια, με κόστος περίπου 87 εκατομμύρια δολάρια (80 εκατομμύρια ευρώ), αν βρεθεί αγοραστής. «Θέλουμε να θυμόμαστε ότι το 1964, η ναυπηγική βιομηχανία ήταν ήδη ικανή για την κατασκευή παρόμοιων σκαφών», αναφέρουν οι σχεδιαστές σε ανακοίνωσή τους. Κατασκευασμένο από ένα μείγμα σύνθετων υλικών από ξηρά ανθρακονήματα, το ελαφρύ superyacht έχει σχεδιαστεί για να είναι το ταχύτερο του είδους του. Όσον αφορά στις ανέσεις, το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με έξι καμπίνες επισκεπτών, μια σουίτα πλοιοκτήτη, ένα ελικοδρόμιο και ένα beach club με πισίνα στα τέσσερα επίπεδά του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις