Άλκης Καμπανός – σαν σήμερα: Ελληνικές ομάδες τιμούν τη μνήμη του 19χρονου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άλκης Καμπανός – σαν σήμερα: Ελληνικές ομάδες τιμούν τη μνήμη του 19χρονου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Άλκης Καμπανός - σαν σήμερα: «Ένας χρόνος χωρίς τον Άλκη»

01.02.2023 | 15:42

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τη δολοφονία του 19χρονου οπαδού του Άρη, Άλκη Καμπανού, ο οποίος και έχασε τη ζωή του, από οπαδικά κίνητρα στη Θεσσαλονίκη. Η είδηση του θανάτου του Άλκη Καμπανού “πάγωσε” το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την κοινωνία ολόκληρη, με τη μνήμη του 19χρονου να τιμάται μέχρι και σήμερα, σε όλα τα γήπεδα της χώρας. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του δε, ο Α.Σ. Άρης, θα πραγματοποιήσει τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού στις 11:00 το πρωί, στο δρόμο όπου έχασε τη ζωή του και πλέον φέρει το όνομά του. Αργότερα το απόγευμα (18:00) επίσης, αναμένεται να γίνει και μία σιωπηρή πορεία μνήμης από το συγκεκριμένο σημείο και μέχρι τον Λευκό Πύργο, προς τιμήν του Άλκη Καμπανού.

Η ΑΕΚ τίμησε την μνήμη του Άλκη Καμπανού και στο πρόσφατο παιχνίδι της με τον Άρη για τη Super League 1, στο οποίο ο αρχηγός της, Σέρχιο Αραούχο, φόρεσε περιβραχιόνιο με το γράμμα “Α”, για τον 19χρονο οπαδό των “κιτρίνων”, που δεν πια βρίσκεται στη ζωή. Σήμερα δε, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του, η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ ανέβασε μία προσωπογραφία του και έγραψε: «Ένας χρόνος χωρίς τον Άλκη. Ποτέ ξανά…». Αντίστοιχο μήνυμα ανάρτησε και ο Παναθηναϊκός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη φράση «Ένας χρόνος χωρίς τον Άλκη. Ποτέ ξανά! ». Τη χαρακτηριστική φράση «Ποτέ ξανά» χρησιμοποίησε και ο ΠΑΟΚ στη δημοσίευσή του στο Twitter.

«Φόρος τιμής» στον Άλκη

Φίλοι, γνωστοί, φίλαθλοι και πάρα πολύς κόσμος πέρασε από το σημείο της στυγερής δολοφονίας, στη συμβολή των οδών Άλκη Καμπανού (όπως ονομάζεται, πλέον) και Πλαστήρα, αφήνοντας ένα λουλούδι ή ανάβοντας ένα κεράκι, ως φόρο τιμής στον 19χρονο.

Exit mobile version