Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βρήκαν τη συμμορία με τους πυροσβεστήρες
ΕΛΛΑΔΑ

Βρήκαν τη συμμορία με τους πυροσβεστήρες

Ληστείες: Οι Ρομά «τύφλωσαν» με τη χρήση πυροσβεστήρα τους φύλακες, όταν προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.

Ξηλώνουν στη Θεσσαλονίκη τη «συμμορία με τους πυροσβεστήρες»! Ο λόγος για την τετραμελή ομάδα Ρομά κακοποιών, οι οποίοι, αφού στοχοποιούσαν επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη-Ημαθία, προσέγγιζαν με πυροσβεστήρα στα χέρια τους. όταν έβρισκαν αντίσταση από υπαλλήλους, που επιχειρούσαν να αποτρέψουν την ληστεία, έθεταν σε λειτουργία τον πυροσβεστήρα και έπνιγαν στους καπνούς τα θύματα, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να τους καταδιώξουν! Τον πυροσβεστήρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, τα μέλη της συμμορίας ληστών-διαρρηκτών, χρησιμοποίησαν εναντίον των φυλάκων Εμπορικού Κέντρου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2021. Τότε, οι δράστες, φορώντας κουκούλες, πλησίασαν το Εμπορικό Κέντρο με στόχο να εισβάλουν ξημερώματα σε κατάστημα εστίασης για να αρπάξουν τα χρήματα που θα έβρισκαν.

Έγιναν, όμως, αντιληπτοί από τους φύλακες, οι οποίοι κινήθηκαν να τους ακινητοποιήσουν. Τότε ένας από τους κουκουλοφόρους της συμμορίας, άνοιξε τον πυροσβεστήρα και «τύφλωσε’ τους φύλακες, καταφέρνοντας να διαφύγουν μέσα στην…ομίχλη! Σε άλλη περίπτωση, είχαν χρησιμοποιήσει πυροσβεστήρα για να απειλήσουν υπάλληλο επιχείρησης ότι, αν δεν τους παραδώσει χρήματα, θα τον «έπνιγαν».

Δεν αφήνουν ίχνη

Ήδη, οι αστυνομικοί μετά από επίπονη έρευνα, έφθασαν στη σύλληψη του ενός εκ των Ρομά ενώ αναζητούν άλλους τρεις. Ντύνονταν με τέτοιο τρόπο οι δράστες πριν από τις εισβολές, που δεν άφηναν ούτε αποτύπωμα ούτε στοιχεία DNA πίσω τους. Μιλώντας γι’ αυτούς η Αστυνομία, αναφέρει ότι πρόκειται για ημεδαπούς άντρες, με κάποιους εξ’ αυτών να συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς, ηλικίας 31, 33, 27 και 30 ετών, οι οποίοι, όπως προκύπτει από την έρευνα, τουλάχιστον από 18 Νοεμβρίου 2021, ενώθηκαν για την τέλεση των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Δρώντας στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και σε περιοχή του Νομού Ημαθίας, σε διάστημα μόλις δώδεκα 12 ημερών, διέπραξαν: Ληστεία σε επιχείρηση εντός εμπορικού κέντρου, ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιγνίων και 2 διαρρήξεις σε επιχειρήσεις, από χώρους των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά». Στη συνέχεια αποκαλύπτεται ότι, μετά τη διαφυγή με «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο από κάποιο στόχο, άλλαζαν τον χρωματισμό του προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών για τον εντοπισμό τους.

Πάντα βράδυ ή ξημερώματα

Εφορμούσαν βραδινές η μεταμεσονύκτιες ώρες. Η κίνησή τους γινόταν με λήψη πλήθους μέτρων αντιπαρακολούθησης, όπως η κάλυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου τους, τόσο με ολοπρόσωπες κουκούλες, όσο και με αυτοσχέδιες μπαλακλάβες και η χρήση κουκούλας του ρουχισμού και γαντιών προκειμένου να μην αφήνουν ίχνη που να τους τοποθετούν στους τόπους διάπραξης των εγκληματικών πράξεων. Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 228.000 ευρώ.
Σημειώνεται από την αστυνομία ότι, όλοι οι προαναφερόμενοι δράστες έχουν απασχολήσει, κατά το παρελθόν, τις αστυνομικές Αρχές, για διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων. Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εντοπισμό και άλλων παθόντων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις