Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρομά ξάφρισαν διαμέρισμα ως δήθεν «τεχνικοί» της ΔΕΗ
ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά ξάφρισαν διαμέρισμα ως δήθεν «τεχνικοί» της ΔΕΗ

150.000 ευρώ έγιναν «σκόνη»

Ούτε λίγο ούτε πολύ, 150.000 ευρώ, οικονομίες μιας ζωής «κάηκαν» από το φόβο του ξεσπάσματος πυρκαγιάς στο σπίτι δύο γυναικών, αδελφών, στις Σέρρες! Τον φόβο μετέφεραν στις άτυχες γυναίκες δύο άνδρες, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο σπίτι τους σαν τεχνικού της ΔΕΗ «με εντολή από την υπηρεσία τους να ελέγξουν διαρροή στον πίνακα». Εύπιστες οι αδελφές, άνοιξαν την πόρτα στους δύο Ρομά, οι οποίοι, ντυμένοι με τις ανάλογες φόρμες των εργαζομένων στην τεχνική υποστήριξη της Δημόσιας Υπηρεσίας δεν συνάντησαν σοβαρά εμπόδια να πετύχουν τον απώτερο σκοπό τους, που ήταν η αρπαγή των χρημάτων τους.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

«Βάλτε τα χρήματα, που έχετε στο σπίτι σε μια μαξιλαροθήκη και φέρτε τη εδώ στη βεράντα», ανέφεραν τα θύματα στην Αστυνομία ότι  τις προέτρεψαν οι «τεχνικοί». Οι οποίοι τους…εξήγησαν ακόμη ότι από τη στιγμή που ξεσπάει φωτά στο σπίτι, «τα πρώτα που καίγονται είναι τα χρήματα σε χαρτονομίσματα». Οι δύο αδελφές που μένουν μαζί, υπάκουσαν, τοποθέτησαν 150.000 ευρώ στη μαξιλαροθήκη και τα πήγαν στο μπαλκόνι. Οι «τεχνικοί», πια είχαν αυτό που ήθελαν μπροστά στα πόδια τους και φρόντισαν μόνο να απομακρύνουν τις γυναίκες για να αρπάξουν το…μαξιλάρι και να εξαφανιστούν.

Η ώρα της… ζάλης!

Έτσι, επικαλούμενοι συνεχώς τον κίνδυνο πυρκαγιάς ζήτησαν να τους βοηθήσουν στέλνοντάς τες τη μία σε ένα σημείο και την άλλη σε άλλο για να… βλέπουν πως πάνε τα πράγματα, όπως το να ανάβουν και να σβήνουν φώτα. Σε κάποια στιγμή που οι ηλικιωμένες αδελφές επέστρεψαν στο μπαλκόνι, δεν βρήκαν εκεί ούτε τους «τεχνικούς» ούτε το μαξιλάρι με τον μικρό θησαυρό τους. Επόμενο βήμα, η καταγγελία στην Αστυνομία για την αναζήτηση των δραστών της κλοπής του μεγάλου ποσού. Οι δράστες, πράγματι, δεν άργησε πολύ να ταυτοποιηθούν. Όμως, δεν συνελήφθησαν -λόγω παρέλευσης αυτοφώρου- ούτε τα χρήματα βρέθηκαν.

Αναγνωρίστηκαν οι «τεχνικοί»

Στο επόμενο διάστημα, καθώς οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δράστες είναι σε βαθμό κακουργήματος αφού το ποσό που κλάπηκε είναι άνω των 120.000 ευρώ, θα κληθούν από τον ανακριτή για απολογία. Και ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, με αφορμή τη μεγάλη κλοπή, η ΕΛ.ΑΣ υπενθυμίζει κάποιες συμβουλές:

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις