Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η συμμορία με κιάλια και drones – Ο ρόλος εμπλεκόμενου στη δολοφονία Σταματιάδη
ΕΛΛΑΔΑ

Η συμμορία με κιάλια και drones – Ο ρόλος εμπλεκόμενου στη δολοφονία Σταματιάδη

Τέσσερις συλλήψεις 

Αλβανός κακοποιός, ο οποίος κατηγορήθηκε το 2019 ως το άτομο το οποίο φυγάδευσε εκτός χώρας, τον συμπατριώτη του, δράστη της δολοφονίας του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, στη διάρκεια άγριας ληστείας στο σπίτι του στην Κηφισιά, Απρίλιο του 2019, συνελήφθη και πάλι ως μέλος, αυτή τη φορά συμμορίας διαρρηκτών που είχε σαρώσει αρκετές περιοχές της χώρας.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο συγκεκριμένος κακοποιός, ο οποίος έχει την ικανότητα παρά τα κινητικά του προβλήματα να οδηγεί με τρομακτικές ταχύτητες αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, είχε αναλάβει και στην συμμορία που εξαρθρώθηκε τώρα στην Πελοπόννησο, να φυγαδεύει τους φυσικούς αυτουργούς των εισβολών σε σπίτια, μαζί με τα κλοπιμαία. Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη συμμορία, η οποία είχε στη διάθεσή της μεταξύ των άλλων, drone και κιάλια! Με αυτά, προφανώς βιντεοσκοπούσαν τα σπίτια-στόχους η έβλεπαν από μακριά αν απουσιάζουν οι ένοικοι! Ο ίδιος κακοποιός, σημειώνεται ότι είχε συλληφθεί και πάλι πριν από χρόνια στη Μύκονο ως μέλος άλλης συμμορίας, η οποία έκλεβε ρολόγια Rolex, από ευκατάστατους τουρίστες!

Μετά την τωρινή εξάρθρωση προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών καθώς και ληστεία σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Ευρυτανίας και Κορινθίας. Με στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η Ασφάλεια Τρίπολης, συνεργάστηκαν, λόγω και της επικινδυνότητας των δραστών, πολλές αστυνομικές υπηρεσίες για την εξάρθρωση της συμμορίας που ρήμαζε σπίτια στην περιφέρεια.

Τέσσερις συλλήψεις

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 4 μέλη, 26χρονος ημεδαπός και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 36, 37 και 45 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητείται ένα ακόμη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, προέκυψε ότι, «τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022 έως και τον Ιανουάριο του 2023, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση κλοπών και ληστειών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά. Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες μετέβαιναν αυθημερόν σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Ευρυτανίας και Κορινθίας, κατόπτευαν οικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και ακολούθως με τη μέθοδο της διαρρήξεως, ορισμένα εκ των μελών εισέρχονταν σε αυτές, ενώ έτερα μέλη της οργάνωσης που ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο του οδηγού-τσιλιαδόρου, ανέμεναν σε κοντινές αποστάσεις»

22 εισβολές, μία ληστεία

Εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 12.8.2022 έως και την 27.1.2023, είχαν διαπράξει συνολικά, μία περίπτωση ληστείας καθώς και 22 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες. Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας, επιχείρησης, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των 12.140-ευρώ, 8 κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM, 2 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, 1 ζευγάρι κιάλια, 1 drone, 4 διαβατήρια, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και πλήθος από ρολόγια και κοσμήματα. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις