Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αναβάθμιση Fitch – Ελλάδα: Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβάθμιση Fitch – Ελλάδα: Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αναβάθμιση Fitch - Ελλάδα: «Πολύ ευπρόσδεκτα νέα» δήλωσε ο πρωθυπουργός

Στην αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch Ratings αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του έκανε λόγο για «πολύ ευπρόσδεκτα νέα». Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει για την αναβάθμιση της χώρας από τον Fitch συγκεκριμένα ότι «η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε BB+ μας φέρνει μόλις μια βαθμίδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα».

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ακόμη πως η ελληνική κυβέρνηση είναι «πλήρως προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα για την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επιτάχυνση της ανάπτυξης».

Η αναβάθμιση

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, προχώρησε στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στη βαθμίδα «ΒΒ+» με σταθερή προοπτική (από «ΒΒ») την Παρασκευή. Πρόκειται για βαθμίδα ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική, εξέλιξη που χαιρέτισε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο για «επιβεβαίωση» του ότι «ο εθνικός στόχος για την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023 – με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία – είναι εφικτός».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις