Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιερουσαλήμ – επίθεση με πυρά: Νέα εχθρική ενέργεια μετά το μακελειό σε συναγωγή
ΚΟΣΜΟΣ

Ιερουσαλήμ – επίθεση με πυρά: Νέα εχθρική ενέργεια μετά το μακελειό σε συναγωγή

Ιερουσαλήμ - επίθεση με πυρά: Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε πιθανολογούμενη επίθεση με πυρά κοντά στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Αυτό ανακοίνωσαν η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Ισραήλ και μετέδωσε ο Στρατιωτικός Ραδιοσταθμός του Ισραήλ. Το περιστατικό σημειώνεται μία ημέρα μετά την επίθεση από ένοπλο Παλαιστίνιο, ο οποίος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 7 ανθρώπους κοντά σε συναγωγή στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ. Όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία, σαράντα δύο άνθρωποι συνελήφθησαν για ανάκριση μετά τη φονική επίθεση.

Χθες το βράδυ, 21χρονος Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ και σκότωσε 7 ανθρώπους κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ στη διάρκεια της προσευχής του Σαββάτου, προτού να πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών μετά την καταδίωξή του. “Η αστυνομία συνέλαβε 42 υπόπτους για να τους ανακρίνει, ορισμένοι ανήκουν στην οικογένεια του τρομοκράτη”, διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Άλλοι μεταξύ των υπόπτων που συνελήφθησαν κατοικούν στην ίδια συνοικία με τον δράστη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, πρόσθεσε.

Σε συναγερμό η αστυνομία του Ισραήλ

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η ισραηλινή αστυνομία σημείωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση “υψίστου συναγερμού”. Ο αρχηγός της αστυνομίας Κόμπι Σαμπτάι έκανε λόγο για “μια από τις χειρότερες επιθέσεις που έχουν γίνει στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια”. Μετά την επίθεση χθες το βράδυ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε για “άμεσα μέτρα”, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω, και κάλεσε τους Ισραηλινούς να μην πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους, αλλά να βασιστούν στον στρατό και την αστυνομία. Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ενισχύει τις δυνάμεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Πανηγυρισμοί στην Παλαιστίνη, επιχαίρει η Χεζμπολάχ

Στην Παλαιστίνη ξέσπασαν πανηγυρισμοί, ενώ στο Λίβανο, η Χεζμπολάχ επιχαίρει για την επίθεση που πραγματοποίησε ο Παλαιστίνιος ένοπλος. Η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου, που υποστηρίζεται από το Ιράν, εξήρε την επίθεση σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Η αιματηρή επίθεση επιβεβαιώνει τους φόβους για κλιμάκωση της βίας στην περιοχή. Στις ΗΠΑ επικρατεί έντονη ανησυχία. Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε τηλεφωνικώς χθες, Παρασκευή, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να τον διαβεβαιώσει για την υποστήριξη των ΗΠΑ και έκανε λόγο για «επίθεση κατά του πολιτισμένου κόσμου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις