Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χιόνια τον Φεβρουάριο 2023: Διαφωνούν οι μετεωρολόγοι
ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια τον Φεβρουάριο 2023: Διαφωνούν οι μετεωρολόγοι

Χιόνια τον Φεβρουάριο 2023: «Τσακώνονται» από τώρα οι μετεωρολόγοι για τα... χιόνια του Φεβρουαρίου

Με τσουχτερό κρύο μπαίνει ο Φεβρουάριος, ενώ σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, υπάρχει πιθανότητα και για χιόνια στις πεδινές περιοχές. Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, θα υπάρχει κρύο με τον καιρό να κάνει ένα «διάλειμμα» την Τετάρτη (1/2) και την Πέμπτη (2/2) αλλά από την Παρασκευή (3/2) έρχεται νέα, ψυχρή εισβολή πιο κρύου αέρα η οποία δεν αποκλείεται να φέρει χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές. Πιο συγκεκριμένα, η ατμοσφαιρική διαταραχή θα ρίξει αρκετά τη θερμοκρασία, από την Τρίτη σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου θα πνέουν βοριάδες εντάσεως έως και 7 με 8 μποφόρ, σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του.

Σημειώνεται ότι στη Βόρεια Ελλάδα δεν αναμένεται τίποτα ιδιαίτερο, όπως ανέφερε, εκτός από ορισμένες μπόρες, ενώ στα νοτιανατολικά μπορεί να υπάρξουν περισσότερα φαινόμενα. Οι «κατεβασιές κρύου αέρα», όπως χαρακτηριστικά είπε, θα ενισχύσουν την αίσθηση του κρύου, ειδικά στην Κρήτη, κάνοντας λόγο για «αρκετά χειμωνιάτικο σκηνικό» σε όλη τη χώρα, με τα χιόνια να φτάνουν ακόμα χαμηλότερα σε αντίθεση με τις τελευταίες μέρες,

Σχετικά με την ερχόμενη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, μία «αρκετά έντονη κατεβασιά κρύου αέρα» αναμένεται να ρίξει τη θερμοκρασία και δεν αποκλείεται και το χιόνι σε πεδινές περιοχές.

Πάντως, όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, ακριβής πρόβλεψη αναμένεται από τη Δευτέρα όπου θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσο αφορά στον καιρό.

«Για χιόνια είναι νωρίς, μην πιστεύετε κανέναν» λέει ο Κολυδάς

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρής Κολυδάς, αναφερόμενος στον καιρό των επόμενων ωρών και με μήνυμά του στο Twitter, ανέφερε πως το μόνο σίγουρο είναι η πτώση της θερμοκρασίας, αφήνοντας αιχμές για τις προβλέψεις των υπολοίπων αναφέροντας «μην πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε».

«”Απ’ την Κική κι απ’ τη Κοκό….” Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι τεράστιες. Ας περιμένουμε τις αρχές της άλλης εβδομάδος, για να δούμε που θα …”κάτσει η μπίλια”. Το μόνο σίγουρο η πτώση της θερμοκρασίας. Για χιόνια είναι νωρίς .Μη πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε. Καλό ΣΚ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις