Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θύμα τηλεφωνικής απάτης μια ηλικιωμένη – Το κόλπο με τον… εγγονό
ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα τηλεφωνικής απάτης μια ηλικιωμένη – Το κόλπο με τον… εγγονό

Αδίστακτη συμμορία με «έδρα» τη Βουλγαρία

«Γιαγιά έχω σκοτώσει ένα παιδάκι από την Αλβανία, με κρατά η Αστυνομία και για να με αφήσουν να γυρίσω στο σπίτι, θα πρέπει να δώσεις τα λεφτά που ζητάνε. Διαφορετικά θα πάω στη φυλακή…» Αυτές, οι φράσεις, που λέγονταν από έναν άγνωστο τηλεφωνικά σε ηλικιωμένη γυναίκα στην Πάτρα, στάθηκαν αρκετές να την τρομοκρατήσουν, να την πανικοβάλουν, να παραλύσουν κάθε σκέψη και αντίσταση και εν τέλει να πετάξει 20.000 ευρώ κάτω από κάδο σκουπιδιών!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Η ηλικιωμένη είναι το νέο θύμα των αδίστακτων συμμοριών που οργανώνουν από τη Βουλγαρία τις απάτες δια της τρομοκράτησης ανύποπτων ανθρώπων στη χώρα, προσποιούνται αστυνομικούς η γιατρούς και στέλνουν γυναίκες ομοεθνείς τους να τα παραλάβουν έναντι μικρής αμοιβής, παίρνοντας συγχρόνως και το μεγάλο ρίσκο της σύλληψης. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η συγκεκριμένη ηλικιωμένη από την Πάτρα, σήκωσε το τηλέφωνο και άκουσε  μια ανδρική φωνή, που κλαίγοντας την εκλιπαρούσε σε βοήθεια λέγοντας της: «Γιαγιά έχω σκοτώσει ένα παιδάκι από την Αλβανία, με κρατά η Αστυνομία και για να με αφήσουν θα πρέπει να δώσεις λεφτά».

Ο μίμος της συμμορίας

Η 85χρονη που σάστισε, όπως είπε, έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του «αξιωματικού» κι έτσι πήγε στην Τράπεζα, κάνοντας ανάληψη του ποσού των 20.000 ευρώ. Στη συνέχεια, επέστρεψε στην οδό του σπιτιού της και άφησε τον φάκελο με το τρομακτικό ποσό σε κάδο απορριμμάτων, επί της οδού Θερμοπύλων καθ’ υπόδειξη του «αστυνομικού». «Θα τα βάλεις στον μεσαίο κάδο» ήταν η οδηγία που της δόθηκε, με τη γυναίκα να την ακολουθεί κατά γράμμα, πιστεύοντας πως θα σώσει τον εγγονό της. Ο οποίος, φυσικά, δεν είχε ιδέα για το τι σκάρωναν οι εγκέφαλοι της απάτης από τη Βουλγαρία σε βάρος της γιαγιάς του. Απλά, είχαν στη συμμορία τους και μίμο, ο οποίος μπορούσε να μιμηθεί τη φωνή ενός νεαρού εγγονού, ποντάροντας στη σύγχυση που θα προκαλούσε στο άτυχο θύμα.

Η απάτη στην Άρτα

Λίγο πριν από το νέο κρούσμα απάτης, οι αστυνομικοί της Ασφάλεια Άρτας, είχαν κάνει γνωστό ότι μόλις είχαν προλάβει στα σύνορα με τη Βουλγαρία μια γυναίκα η οποία κρατούσε 10.000 ευρώ για να παραδώσει στους εγκεφάλους της συμμορίας που είχαν εξαπατήσει, επίσης μία ηλικιωμένη. Η απάτη και η αρπαγή 10.000 ευρώ είχε συμβεί στις 21 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «κύκλωμα που δραστηριοποιείται στις απάτες, έκανε την εμφάνισή του σε περιοχές της Άρτας, μέσω της πραγματοποίησης αιφνιδιαστικών τηλεφωνικών κλήσεων σε ανυποψίαστους πολίτες. Συγκεκριμένα, μέλος του κυκλώματος, προσποιούμενο στενό συγγενικό πρόσωπο των καλούμενων, ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου είτε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, επειδή είχε δήθεν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο, είτε να αποφύγει τις συνέπειες του Νόμου, επειδή είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα ανήλικο.

Τα πέταξε από μπαλκόνι

Σε μία από τις περιπτώσεις, ηλικιωμένη στην πόλη της Άρτας πείστηκε και σύμφωνα με τις υποδείξεις, πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της σακούλα με το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, την οποία παρέλαβε άγνωστη γυναίκα, μέλος του κυκλώματος, που είχε αναλάβει την παραλαβή των χρημάτων στις περιπτώσεις που το εγκληματικό σχέδιο επιτύγχανε». Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί κατάφεραν τάχιστα  να ανακαλύψουν την ταυτότητα της γυναίκας, βουλγαρικής  καταγωγής, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών με την ίδια μεθοδολογία από τα μέλη του κυκλώματος.

Σύλληψη στον Προμαχώνα

«Για την αναζήτηση της αλλοδαπής», συνεχίζει η Αστυνομία «ενημερώθηκαν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες ανά την επικράτεια με αποτέλεσμα να συλληφθεί τα ξημερώματα στο συνοριακό σημείο ελέγχου Προμαχώνα Σερρών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, κατά την προσπάθειά της να διαφύγει στη Βουλγαρία. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 40 ευρώ, 25 λέβα Βουλγαρίας και δύο κινητά τηλέφωνα». Τώρα προσπαθούν να βρουν ποιο μέλος της συμμορίας και που παρέλαβε τα 10.000 ευρώ…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις