Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαρούσι εγκλωβισμοί: Προβλήματα στην κυκλοφορία
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι εγκλωβισμοί: Προβλήματα στην κυκλοφορία

Μαρούσι εγκλωβισμοί: Απεγκλωβίστηκαν τα αυτοκίνητα από την υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι

Απεγκλωβίστηκαν τελικά τα αυτοκίνητα που είχαν «κολλήσει» στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη, στο Μαρούσι, εξαιτίας της σημερινής (26.01.2023) κακοκαιρίας.

Τα αυτοκίνητα, όπως θα φαίνεται στις φωτογραφίες, «βούλιαξαν» από τα νερά της βροχής που έφτανε μέχρι το ύψος της πόρτας τους, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην μπορούν να τα μετακινήσουν λόγω της κακοκαιρίας.

Κλειστά σχολεία

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε ότι για προληπτικούς λόγους δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία με απογευματινό ωράριο καθώς και τα νυχτερινά σχολεία. Σύμφωνα, δε, με τον διευθυντή ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο που μίλησε στο protothema.gr οι πολίτες στην Αττική θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τις επόμενες 4-5 ώρες όπου τα καιρικά φαινόμενα θα κορυφωθούν. «Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα και θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κυρίως τις βραδινές ώρες» πρόσθεσε ο κ. Λαγουβάρδος σημειώνοντας ότι το μέτωπο της κακοκαιρίας κινείται προς τα ανατολικά με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη βροχόπτωση, τις καταιγίδες τους δυνατούς ανέμους και τη χαλαζόπτωση.

Στην Αττική η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της  με καταιγίδες και χαλάζι ακόμα και σε περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας ενώ τα έντονα φαινόμενα τις προηγούμενες ώρες σάρωσαν τη δυτική Ελλάδα και ειδικά τη Ζάκυνθο. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της υπερχείλισης υδάτων διεκόπη λίγο μετά τις 11 το πρωί η κυκλοφορία στην Πειραιώς στη διασταύρωση με Πέτρου Ράλλη προς Πειραιά και στη διασταύρωση με Χαμοστέρνας προς Αθήνα με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται περίπου μια ώρα αργότερα. Διακοπή κυκλοφορίας υπήρξε στην έξοδο Λαχανά επί του Κηφισού στο ρεύμα προς Λαμία, στη Βουλιαγμένης από Ανθέων έως Ζέππου στο ρεύμα προς Αθήνα με την κίνηση να αποκαθίσταται λίγο πριν τις 12. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία πλέον και στην παραλιακή που είχε κλείσει στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πλημμύρισε νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα

Κινητοποίηση των υπηρεσιών του δήμου Καλλιθέας προκάλεσε η συγκέντρωση νερών στον προαύλιο χώρο του 3ου νηπιαγωγείου λόγω της καταιγίδας που σάρωσε νωρίτερα την Αττική. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν γιατί στις αίθουσες υπήρχαν μαθητές και τα νερά θα πρέπει να απομακρυνθούν προκειμένου να γίνει ομαλά η αποχώρησή τους.

 

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Λίγο πριν τις 11:20 το πρωί της Πέμπτης η ΕΜΥ προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σύμφωνα με το οποίο σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Την Πέμπτη (26-01-2023)
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

– μέχρι το μεσημέρι στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο

– στην ανατολική Πελοπόννησο, στην κεντρική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες με εξασθένηση από το απόγευμα στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές

– από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες αρχικά στην κεντρική και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία

– από αργά το απόγευμα στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου

– από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

2. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:

– στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω)

– στη Θεσσαλία (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω)

– στη δυτική και κεντρική Στερεά (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 800-900 μέτρα και πάνω)

– από το μεσημέρι στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).

3. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά στα 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή (27-01-2023)
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

έως και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τις ανατολικές Κυκλάδες, έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).

3. Οι νότιοι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

H κακοκαιρία σάρωσε τη Ζάκυνθο

Για την ώρα τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στη Ζάκυνθο όπου βροχή πέφτει συνεχόμενα για περισσότερες από 24 ώρες. Τα ξημερώματα  κινδύνευσαν 50 Ρομά σε καταυλισμό κοντά στο αεροδρόμιο που πλημμύρισε καθώς χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν με μπουλντόζες προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν σε οικοτροφείο.

Σημειώνεται ότι σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, οι κάτοικοι των οποίων έχουν λάβει μήνυμα από το 112 από το μεσημέρι της Τετάρτης (25/1) τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά για σήμερα, Πέμπτη (26/1).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις