Κακοκαιρία Αττική: «Καταρράκτες» πάνω στη Βασιλίσσης Σοφίας

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Αττική: «Καταρράκτες» πάνω στη Βασιλίσσης Σοφίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κακοκαιρία Αττική: Επικίνδυνα για τους περαστικούς φαινόμενα δημιουργήθηκαν στο ύψος του ΝΙΜΙΤΣ αλλά και στον Λόφο Στρέφη στα Εξάρχεια

26.01.2023 | 16:22

Η κακοκαιρία σαρώνει την Αττική από το πρωί της Πέμπτης με πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου να παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα.

Επικίνδυνα για τους περαστικούς φαινόμενα δημιουργήθηκαν τόσο στη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος του ΝΙΜΤΣ αλλά και στα Εξάρχεια στον Λόφο Στρέφη.

Συγκεκριμένα, η πολύ έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες σε δρόμους της πρωτεύουσας. Πιο σοβαρή ήταν η κατάσταση στο Μαρούσι όπου εγκλωβίστηκαν οχήματα στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Nερά τρέχουν από τον εξωτερικό τοίχο του ΝΙΜΤΣ σα να είναι καταρράκτη

Εικόνα που αναρτήθηκε στη σελίδα Forecast Weather δείχνει τα νερά να τρέχουν από τον εξωτερικό τοίχο του ΝΙΜΤΣ σα να είναι καταρράκτη.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που χτυπά από το πρωί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Με ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. “Φίλες και φίλοι: Mεγάλη Προσοχή στα έντονα αλλά και δυνητικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχές – καταιγίδες) τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες (κυρίως τα βορειοτερα τμήματα του νησιωτικού συμπλέγματος) και κατά τη διαρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα της Παρασκευής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κυρίως σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Ικαρία, Φούρνους!” έγραψε χαρακτηριστικά.

Καλλιάνος: Πού έβρεξε περισσότερο

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν και την πρωτεύουσα, με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο να επισημαίνει ότι “μέσα σε μία ώρα, σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης στην Αττική με κατά τόπους απίστευτες ραγδαιότητες που άγγιζαν τα 280 mm/h! Ήταν πολύ ισχυρό το σύστημα που πέρασε πάνω από το νομό, όπως σας είχα ενημερώσει και προετοιμάσει από τα δελτία του MEGA εδώ και μέρες”.

Χαρακτήρισε δε ακόμα πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι “στη Λακωνία, μέσα σε λίγη ώρα σημειώθηκε το 1/4 (!!) της ετήσιας βροχόπτωσης, δείγμα ότι η συγκεκριμένη κακοκαιρία είναι η πιο ισχυρή για τον φετινό χειμώνα γι’ αυτό και προκάλεσε τόσα προβλήματα”. Όπως επισημαίνει, στην παρακάτω εικόνα “βλέπετε τις καταιγίδες που εκδηλώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες της σημερινής ημέρας. Πραγματικά “χτυπήθηκε” το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής και Νότιας Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς (προφανώς και της Αττικής) και της Κεντρικής Εύβοιας. Πλέον επηρεάζονται και οι Σποράδες”.

Ετικέτες
Exit mobile version