Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Βουλή LIVE: Ξεκίνησε η παρέμβαση για την επιστολή Ράμμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Βουλή LIVE: Ξεκίνησε η παρέμβαση για την επιστολή Ράμμου

Τσίπρας Βουλή LIVE: Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει την παρέμβασή του μετά τη συνάντηση που είχε χθες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Ο κ.Τσίπρας ζήτησε το λόγο προκειμένου να μιλήσει για το θέμα των παρακολουθήσεων μετά και τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Επικαλούμενος σχετικά «αποδείξεις που περισυνέλεξε η αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών», ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κάλεσε χθες τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί, δηλώνοντας κατά πληροφορίες αποφασισμένος να γνωστοποιήσει σήμερα προς την εθνική αντιπροσωπεία τα ονόματα όσων προσώπων φέρονται να ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, μετά και τις επισκέψεις που είχε χθες στα γραφεία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), αλλά και στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Ζήτησα να σας συναντήσω, προκειμένου να εκφράσω την αγωνία και τον βαθύτατο προβληματισμό μου για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Η ελληνική δημοκρατία παραμένει κράτος. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, ως εκ τούτου φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα να αναλάβει ευθύνες του και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο κ. Τσίπρας, εξηγώντας τους λόγους της χθεσινής επίσκεψής του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις