Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κάθε πότε μπορώ να κάνω ημιμόνιμο μανικιούρ: Μια όχι και τόσο “αθώα” συνήθεια
PLUS

Κάθε πότε μπορώ να κάνω ημιμόνιμο μανικιούρ: Μια όχι και τόσο “αθώα” συνήθεια

Κάθε πότε μπορώ να κάνω ημιμόνιμο μανικιούρ: Όλες το λατρεύουμε!

Μια από τις αγαπημένες συνήθειες των γυναικών αποτελεί το μανικιούρ και κυρίως το ημιμόνιμο μιας και έχει δώσει την καλύτερη λύση για να μην χαλάνε τα νύχια από τις δουλειές του σπιτιού.  Μπορεί η διαδικασία του ημιμόνιμου να είναι ίδια με του απλού μανικιούρ αλλά οι τιμές είναι διαφορετικές. Ειδικά αν το κάνει κάποιος ειδικός, αλλά ακόμη και αν το προσπαθήσετε μόνες σας οι τιμές των βερνικιών αλλά και τα υπόλοιπα υλικά κοστίζουν παραπάνω, το αποτέλεσμα όμως θα σας αποζημιώσει. Εκτός όμως από το αποτέλεσμα, από τη συχνότητα που γίνεται το ημιμόνιμο μανικιούρ παραμονεύουν και πολλοί κίνδυνοι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας, η χρήση της ειδικής λάμπας που βοηθά το συνθετικό υλικό του ημιμόνιμου μανικιούρ να στεγνώσει στο λεπτό, προκαλεί βλάβη στο DNA του δέρματος, που είναι και ο κύριος ένοχος για τον καρκίνο του δέρματος! Αυτό όμως δεν ισχύει για όλες τις γυναίκες που προτιμούν αυτή την τεχνική, αλλά για όσες το επαναλαμβάνουν πολύ συχνά. Το ημιμόνιμο μανικιούρ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα νύχια αλλά και στο δέρμα όταν η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα. Οι γυναίκες που ανανεώνουν το ημιμόνιμο μανικιούρ κάθε εβδομάδα διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς περνούν κάθε φορά 10 λεπτά κάτω από το υπεριώδες φως που στεγνώνει τα νύχια.

Το συγκεκριμένο φως εκπέμπει ακτίνες UVA, η υψηλή έκθεση στις οποίες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του μελανώματος!

Αν θέλεις και εσύ να αισθανθείς λίγη περισσότερη ασφάλεια όταν κάνεις το μανικιούρ σου τότε χρειάζεται να γνωρίζεις τα εξής:

Για τα κανονικά βερνίκια νυχιών προτιμήστε το παραδοσιακό στέγνωμα και αποφύγετε τον στεγνωτήρα.

Αν προτιμάτε το μανικιούρ με τζελ, μην το επαναλαμβάνετε κάθε εβδομάδα και φροντίστε να αφήνετε τα νύχια σας να ξεκουραστούν για κάποιες μέρες πριν το επαναλάβετε. Ιδανικά περισσότερες από 15 ημέρες.

Ζητήστε από την αισθητικό αντί για απλή κρέμα, στο μασάζ χεριών να χρησιμοποιήσει μια αντηλιακή! Ακούγεται παράξενο όμως ο δείκτης προστασίας θα λειτουργήσει ευεργετικά στο δέρμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις