Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εβρος μικρή Μαρία: “Δυο ελληνικές ΜΚΟ διαχειρίστηκαν την υπόθεση των 38”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εβρος μικρή Μαρία: “Δυο ελληνικές ΜΚΟ διαχειρίστηκαν την υπόθεση των 38”

Ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε ότι υιοθετεί fake news, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των «38» του Έβρου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών. «Να σας πω ότι στη Βουλή, στις 30 Αυγούστου, αποκάλυψα ξεκάθαρα πως δεν υπήρχε νεκρό παιδί», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «όταν ο κύριος Τσίπρας εμφανίστηκε στη ΔΕΘ, γνώριζε και αποφάσισε να υιοθετήσει τα fake news». Ο κ. Μηταράκης, τόνισε πως υπάρχουν συγκεκριμένες ΜΚΟ, ελληνικής προελεύσεως, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο «στήσιμο» της επιχείρησης στην υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο. Παράλληλα επεσήμανε πως η χώρα μας δεν θα γίνει ξανά πύλη εισόδου προς την Ευρώπη όπως το 2015. Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κάλεσε δε την Αξιωματική Αντιπολίτευση να σταματήσει να υιοθετεί σειρά από fake news.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ.Νότη Μηταράκη:

Σχετικά με τα όσα έρχονται στην επικαιρότητα για την υπόθεση των «38». «Να σας πω ότι στη Βουλή, στις 30 Αυγούστου, αποκάλυψα ξεκάθαρα πως δεν υπήρχε νεκρό παιδί. Οπότε η κυβέρνηση είχε τοποθετηθεί επίσημα. Οπότε όταν ο κύριος Τσίπρας εμφανίστηκε στη ΔΕΘ, γνώριζε και αποφάσισε να υιοθετήσει τα fake news. Μετά εμφανίστηκε το Spiegel και η Καθημερινή, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις μετανάστη οι οποίες είχαν γίνει στις ελληνικές αρχές ήδη. Όλη αυτή την υπόθεση την διαχειρίστηκαν δυο ελληνικές ΜΚΟ. Αυτές προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όλα τα νέα στοιχεία ενσωματώνονται στις δικογραφίες. Δεν μπορώ να πω αν κρύβεται από πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μπορώ να πω ότι υιοθέτησε σειρά fake news με στόχο να ανοίξει η Ελλάδα τα σύνορά της. Δεχόμαστε πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση, να γίνει η Ελλάδα ξανά όπως το 2015. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το 75% των παράνομων αφίξεων στην Ευρώπη, πέρασαν μέσω της Ελλάδας ενώ το 2022, μόλις το 5%. Τα κυκλώματα λαθροδιακινητών έχασαν πολλά εκατομμύρια εξαιτίας της Ελλάδας.

Αναφορικά με τις ροές

«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη μείωση των ροών και συνέπεια και των δικών μας δαπανών. Έχουμε κλείσει το ΕΣΤΙΑ, το πρόγραμμα των ξενοδοχείων και πλέον έχουμε 33 δομές σε όλη τη χώρα και μόνο αυτές.

Για τον φράχτη

«Οι φράχτες, καλώς ή κακώς είναι απαραίτητο συστατικό για μια επιτυχημένη διαχείριση των ροών. Στο Βίλνιους, στη σύσκεψη που κάναμε, οι χώρες ήταν υπέρ των φραχτών. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε εκατομμύρια άνθρωποι. Εμείς ως Ελλάδα, έχουμε την τύχη να συνορεύουμε με χώρες που είναι σύμμαχοι. Δεν θέλουμε να είμαστε πύλη λαθροδιακινητών στην Ευρώπη και δεν είμαστε».

Για τη νησίδα που βρέθηκαν οι «38»

«Κάποιες από αυτές είναι ελληνικές. Μιλάμε για σύνορα που μετακινούνται λόγω του ποταμού. Οι 38 στείλανε συγκεκριμένες συντεταγμένες για το που βρίσκονται. Αυτές αντιστοιχούσαν σε τουρκικό έδαφος, τελεία και παύλα».

Για τις νέες διαδρομές των διακινητών

«Υπάρχουν πολλαπλές στρατηγικές από τα κυκλώματα. Η Σερβία δεχόταν εθνικότητες χωρίς θεώρηση, πλέον αυτό άλλαξε μετά από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σχετικά με τις εκλογές στην Τουρκία και το μεταναστευτικό

«Θα έχουμε πίεση, αλλά μάθαμε να την αντιμετωπίζουμε χωρίς την επιρροή στην ελληνική κοινωνία, δεν θα βιώσουμε όσα επί ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εντός των υπολογισμών μας μια πίεση στον Έβρο και για το λόγο αυτό αποφασίσαμε την επέκταση του φράχτη. Για το λόγο αυτό έχουμε ήδη μειωμένες ροές».

Για την πολιτική του 2023 στο Μεταναστευτικό

«Ως προς το θέμα της παράνομης μετανάστευσης έχουμε ήδη κάνει αλλαγές. Το πρώτο τρίμηνο του 2023 θέλουμε να καταθέσουμε τον νέο κώδικα μετανάστευσης. Ελπίζουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες να τεθεί προς διαβούλεση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις