Διαρρήκτες βιντεοσκοπούσαν σπίτια – 15 ετών ο τσιλιαδόρος

ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήκτες βιντεοσκοπούσαν σπίτια – 15 ετών ο τσιλιαδόρος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Συνελήφθησαν με περιπετειώδη τρόπο

23.01.2023 | 15:09

Βιντεοσκοπούσαν με κινητό τηλέφωνο σπίτια-στόχους σε Βόρεια και Νότια Προάστια και προχωρούσαν στην εισβολή, όταν από το… βιντεοληπτικό υλικό, διαπίστωναν ότι το εγχείρημα θα ήταν πρόσφορο! Ένα τηλεφώνημα στην Αστυνομία και ο εντοπισμός ενός 15χρονου, οι κινήσεις του οποίου κρίθηκαν ύποπτες σε δρόμο της Φιλοθέης, οδήγησαν στην εξάρθρωση συμμορίας Αλβανών διαρρηκτών, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τον ανήλικο σαν τσιλιαδόρο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί, που έφθασαν στη Φιλοθέη μετά το τηλεφώνημα ιδιοκτήτη κατοικίας, εντόπισαν και ρώτησαν τον ανήλικο «τι έψαχνε εκεί» και λίγο μετά κατάλαβαν ότι ενήλικοι συνεργοί του είχαν διαπράξει την διάρρηξη και είχαν απομακρυνθεί. Τους εντόπισαν λίγο μετά στην ίδια περιοχή και τους συνέλαβαν με περιπετειώδη τρόπο καθώς ο ένας ιδιαίτερα αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη. Από την πρώτη έρευνα προέκυψε ότι ήταν δράστες άλλης μιας εισβολής σε κατοικία στο Ψυχικό και δράστες μιας απόπειρας στη Γλυφάδα.

Με δεδομένο ότι στην κατοχή τους έχει βρεθεί πλήθος κλοπιμαίων, η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση των εισβολών που έχουν πραγματοποιήσει. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 42χρονος και ο 29χρονος Αλβανοί δράστες, « αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε οικία στην περιοχή της Φιλοθέης, όπου έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ειδοποιήθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και οι κατηγορούμενοι τράπηκαν σε φυγή. Κατά τη σύλληψή τους, ο 42χρονος προέβαλε αντίσταση, ενώ ο 29χρονος αρνήθηκε τον έλεγχο και αφού ακινητοποιήθηκαν, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Φιλοθέης- Ψυχικού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, μαύρο γάντι, κατσαβίδι και χρηματικό ποσό.

Οι άλλες δύο περιπτώσεις

Από την έρευνα, εξιχνιάστηκαν ακόμα δύο περιπτώσεις διάρρηξης-κλοπής από οικίες, μία τετελεσμένη και μία σε απόπειρα, που έγιναν στις περιοχές του Ψυχικού και της Γλυφάδας.
Έπειτα από έρευνα στις οικίες των κατηγορουμένων από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φιλοθέης- Ψυχικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, φωτογραφική μηχανή), διάφορα κλειδιά, 7.000 ευρώ, χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών και ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί στις εξιχνιασθείσες περιπτώσεις». Επιπλέον, επισημαίνει η Αστυνομία σε βάρος του 42χρονου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 25 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ για τα αδικήματα της αντίστασης, κλοπής και πλαστογραφίας κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων κατά συναυτουργία».

Exit mobile version