Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο απατεώνας «με τα τέσσερα πρόσωπα» στα χέρια της ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ο απατεώνας «με τα τέσσερα πρόσωπα» στα χέρια της ΕΛΑΣ

Εμπαινε στα σπίτια και "σηκωνε" ό,τι έβρισκε!

Ο απατεώνας «με τα τέσσερα πρόσωπα» βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας και ενώπιον των δικαστικών Αρχών. Πρόκειται για τον, επί πολύ καιρo φαντομά, ο οποίος εμφανιζόταν σε σπίτια πολιτών προσποιούμενος ανάλογα την κάθε περίπτωση, τον λογιστή, τον τεχνικό μέτρησης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, τον συντηρητή συστημάτων φυσικού αερίου ή τον υπάλληλο που τακτοποιούσε θέματα κτηματολογίου και πολεοδομίας!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Μοναδικός του στόχος σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ένας. Να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών, κατά δική του προτίμηση ηλικιωμένων, να κυκλοφορεί άνετα με συγκεκριμένη κάθε φορά «λεζάντα» στους χώρους της οικίας, να σηκώνει κοσμήματα και μετρητά και να εξαφανίζεται χωρίς να προκαλεί υποψίες. Λίγη ώρα μετά, ωστόσο, τα θύματα αντιλαμβάνονταν ότι ο… πολυτεχνίτης δεν ήταν στην πραγματικότητα τίποτε από όσα έλεγε, αλλά δράστης κλοπών. Επρόκειτο, όπως απεδείχθη μετά τη σύλληψή του, για έναν 57χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε στα Καμίνια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, οι οποίοι τον έψαχναν μετά από κάθε καταγγελία σε όλη την Αθήνα. Σε βάρος του ήδη σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της παρουσιάζει τον τρόπο που δρούσε και τα τέσσερα διαφορετικά «πρόσωπα» με τα οποία εμφανιζόταν και χτυπούσε τα κουδούνια των ανύποπτων πολιτών.

Τα τέσσερα… επαγγέλματα

«Όσον αφορά τον τρόπο δράσης του», αναφέρεται «τουλάχιστον από τις αρχές του 2020, ο 57χρονος προσποιούμενος, κατά περίπτωση, τον λογιστή, τον τεχνικό μέτρησης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, τον συντηρητή συστημάτων φυσικού αερίου, πρόσωπο που τακτοποιούσε θέματα κτηματολογίου και πολεοδομίας, εισερχόταν στις οικίες ηλικιωμένων προσώπων και αφαιρούσε χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Μετά από έρευνα στην οικία του στην περιοχή των Καμινίων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και τιμαλφή, για τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ». Η Αστυνομία προσθέτει  ότι εξιχνιάστηκαν, έως τώρα,  συνολικά έντεκα περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων διαπραχθείσες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ο συλληφθείς, καταλήγει, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

Η… επιστροφή χρημάτων

Στο μεταξύ, ακόμη μία τηλεφωνική απάτη καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες στην Εύβοια, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Αυτή τη φορά κάποιος άγνωστος καλούσε σε κινητά τηλέφωνα,  προσποιούμενος τον εργαζόμενο του ΔΕΔΔΗΕ και «ενημέρωσε» για δήθεν επιστροφή χρημάτων από λογαριασμό ρεύματος! Ο δράστης, απέστειλε μηνύματα, ζητώντας από πολίτες να χρησιμοποιήσουν διάφορα links, που τους έστελνε ως εφαρμογή της Τράπεζας. Όπως αποδείχτηκε επρόκειτο για απάτη, καθώς έτσι ο επιτήδειος αποκτούσε πρόσβαση σε τραπεζικές καταθέσεις και κατάφερνε να αρπάζει χρηματικά ποσά χωρίς να γίνεται γνωστή η ταυτότητά του!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις