Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καραμέλες… θανάτου
ΕΛΛΑΔΑ

Καραμέλες… θανάτου

Καραμέλες με LSD στην Κρήτη, κοκαΐνη στην Αθήνα

Καραμέλες – δηλητήριο, με…γέμιση L.S.D, ένα από τα πιο τρομακτικά παραισθησιογόνα πουλούσαν στην Ιεράπετρα δύο άτομα τα οποία συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Ολοι πρέπει να γνωρίζουν ότι βραχυπρόθεσμα, το LSD  προκαλεί παραισθήσεις και  διαστρέβλωση της αντίληψης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η αίσθηση του βάθους και του χρόνου αλλάζει. Τα χρώματα, οι ήχοι και η αφή είναι πιο έντονα. Μερικοί χρήστες LSD βιώνουν έντονες, τρομακτικές σκέψεις και συναισθήματα, όπως ο φόβος ότι χάνουν τον έλεγχο,  ότι τρελαίνονται, ότι θα πεθάνουν, καθώς και απόγνωση. Στις σωματικές επιδράσεις περιλαμβάνονται  διεσταλμένες κόρες, αυξημένος καρδιακός ρυθμός και αρτηριακή πίεση, απώλεια της όρεξης, υπνηλία, ξηροστομία και τρόμος. Το LSD είναι μια από τις πιο ισχυρές παραισθησιογόνες ή ψυχεδελικές ουσίες. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της Αστυνομίας, συνελήφθησαν, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, οι δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

14 καραμέλες

Ειδικότερα,  προστίθεται, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των ημεδαπών, κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

29,8 γραμμάρια κάνναβης, 3,9 ml L.S.D., 14 καραμέλες και χαρτιά εμποτισμένα με L.S.D. μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, μικροποσότητα αμφεταμίνης, ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών και 95 σπόροι κάνναβης.

Τις ίδιες ώρες, η Δίωξη Ναρκωτικών στην Αθήνα, προχωρούσε στην εξάρθρωση οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στις περιοχές της Βούλας, του Παλαιού Φαλήρου και της Αγίας Παρασκευής, 2 ημεδαποί, 38 και 35 ετών και 40χρονος αλλοδαπός, μέλη της οργάνωσης, καθώς και 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για -κατά περίπτωση- παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Αναζητούνται  και έτεροι εμπλεκόμενοι.

Η Αστυνομία αναλύει τον ρόλο ενός εκάστου εκ των συλληφθέντων:

«Ο 38χρονος ως αρχηγός ήταν υπεύθυνος για την εύρεση, την αποθήκευση, τη νόθευση και περεταίρω διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και την καθοδήγηση των υπόλοιπων μελών.

Ο 35χρονος ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών και ο 40χρονος με την εύρεση ποσοτήτων κοκαΐνης, περεταίρω διακίνηση, την παραλαβή και αποθήκευση των χρηματικών κερδών».

Ως προς τις συλλήψεις, αναφέρεται ότι «εντοπίστηκε ο 38χρονος στην περιοχή της Βούλας να παραδίδει έναντι χρηματικής αμοιβής νάιλον συσκευασία περιέχουσα κοκαΐνη στον 41χρονο και συνελήφθησαν αμφότεροι, με τον  38χρονο να αντιστέκεται στη σύλληψή του.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης εντοπίστηκαν τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης στις οικίες τους στις περιοχές του Παλαιού Φαλήρου και της Αγίας Παρασκευής και συνελήφθησαν ομοίως».

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

41,3 γραμμ. κοκαΐνης, 6,7 γραμμ. σκόνης, πλήθος νάιλον συσκευασιών, το χρηματικό ποσό των -13.840- ευρώ, αναδιπλούμενος σουγιάς, 4 αυτοκίνητα και 4 κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις