Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς – Σίνερ Αυστραλιανό Όπεν: Στους «8» ο Στέφανος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς – Σίνερ Αυστραλιανό Όπεν: Στους «8» ο Στέφανος

Τσιτσιπάς - Σίνερ Αυστραλιανό Όπεν: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε πως δεν έχει άγχος για την κατάκτηση του τίτλου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξήγησε πως είναι επικεντρωμένος στο παρόν και δε νιώθει την πίεση του 1ου Grand Slam τίτλου, δεδομένης και της ευκαιρίας που του παρουσιάζεται ως φαβορί στο πάνω μισό του ταμπλό, αλλά βλέπει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. «Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για μένα μετά το 2-0, το momentum είχε αλλάξει και υπήρχε ένα μεγάλο κενό που δεν μπορούσα να καλύψω», είπε ο Τσιτσιπάς στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του με 3-2 σετ επί του Σίνερ.  «Έκανα όμως κάποιες τεχνικές προσαρμογές στο 5ο σετ και αυτό ‘έλυσε’ τα χέρια μου και με βοήθησε να σερβίρω καλύτερα και να επιστρέψω κάποιες μπάλες που δεν επέστρεφα στα προηγούμενα σετ, για να βρεθώ στο 0-40 σε 2 συνεχόμενα games», πρόσθεσε.

Σχετικά με το αν νιώθει πίεση πηγαίνοντας για τον 1ο τίτλο του σε Slam και έχοντας μπροστά του σαφώς πιο άπειρους αντιπάλους στη συνέχεια, όπως τον Γίρι Λεχέτσκα στα προημιτελικά και έναν εκ των Κόρντα  και Κατσάνοφ στα ημιτελικά, ο Έλληνας  εξήγησε πως δεν νιώθει αυτή την πίεση και είναι επικεντρωμένος στο παρόν: «Κάνω το παιχνίδι μου. Αν παίζω καλά, οι τίτλοι έρχονται. Αν μπορείς να παίζεις καλά, τα υπόλοιπα έρχονται, είναι η φυσική ροή των πραγμάτων. Όλοι αντιμετωπίζουμε πίεση όταν παίζουμε, αλλά κάθε φορά είναι μια διαφορετική κούρσα, με διαφορετικές συνθήκες και έναν διαφορετικό παίκτη απέναντί μας. Σ’ αυτό συγκεντρωνόμαστε οι περισσότεροι παίκτες, δε νομίζω ότι πολλοί παίκτες σκέφτονται το μέλλον. Είναι ένα άθλημα που πρέπει να κοιτάς το παρόν, αλλιώς το μυαλό ταξιδεύει και φτιάχνει σενάρια και καταστάσεις. Δεν είναι αυτός ο τρόπος να φτάσεις στην καλύτερη απόδοση».

Για τις κάρτες

Για την ιδέα των υπογεγραμμένων καρτών που μοιράζει στον κόσμο μετά τον αγώνα του, εξοικονομώντας έτσι χρόνο, αλλά δίνοντας και περισσότερα αυτόγραφα, είπε: «Ήταν μια ιδέα που ήρθε στην πανδημία. Φυσικά έπρεπε να κρατάμε αποστάσεις και όλοι τηρούσαμε αυτό το μέτρο, ακόμα πρέπει να το κάνουμε, δεν μπορείς να ξέρεις τον κόσμο στον οποίο εκτίθεσαι. Ο κόσμος αποτελεί σημαντικό μέρος των αγώνων και γι’ αυτό αποφάσισα να αφιερώνω καθημερινά λίγο χρόνο στον κόσμο, ώστε να τους δείξω πως εκτιμώ αυτό που κάνουν και σέβομαι την υποστήριξή τους. Είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Για τη Μελβούρνη, όπου νιώθει σαν να είναι στο σπίτι του

«Μεγάλωσα σε παρόμοιo κλίμα στη νοτιοδυτική Αττική. Πάντα μου θυμίζει το σπίτι μου, οι συνθήκες είναι παρόμοιες. Δεν έχει πολλή υγρασία, δεν είναι τόσο τροπικό το κλίμα, μοιάζει πολύ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Επίσης βλέπω παντού Έλληνες όπου και αν κοιτάξω. Είναι πολύ σημαντικό όταν είσαι τόσο μακριά από το σπίτι να έχεις αυτή την αίσθηση, να συνδέεσαι με την κουλτούρα σου. Σίγουρα είναι το Grand Slam της πατρίδας μου, η Μελβούρνη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη σε ελληνικό πληθυσμό στον κόσμο, μετά την Αθήνα. Οι Γάλλοι έχουν το Roland Garros, οι Βρετανοί το Wimbledon, οι Αμερικανοί το US Open, εγώ έχω το Australian Open».

Τέλος, ο Στέφανος μίλησε και στους ομογενείς δημοσιογράφους, όπου ρωτήθηκε για το χθεσινό διπλό με τον αδερφό του Πέτρο, που έχασαν στις λεπτομέρειες από το Νο.1 του ταμπλό. Όπως χαρακτηριστικά είπε, το όνειρό του είναι να μοιραστούν ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς: «Ήταν μεγαλύτερο σε διάρκεια από ό,τι περίμενα. Είμαι χαρούμενος που έπαιξα διπλό τέτοιου επιπέδου με τον αδερφό μου τον Πέτρο, είμαι περήφανος που καταφέραμε να κοντράρουμε και να φτάσουμε κοντά στο να νικήσουμε το Νο.1 του ταμπλό. Για τον Πέτρο είναι ένα ωραίο μάθημα και του δείχνει ότι ανήκει εκεί που είναι και ανήκει και ψηλότερα βαθμολογικά.

Πρέπει να το καταλάβει και να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά όπως κάνει πάντα, είναι πραγματικά δουλευταράς και πειθαρχημένος στην καθημερινότητά του. Με εξιτάρει κι εμένα όταν το βλέπω. Εύχομαι να παίξουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί του χρόνου και να πάρουμε ένα μετάλλιο, είναι ένα αδερφικό όνειρο από την πρώτη μέρα που πιάσαμε ρακέτα. Εύχομαι και ένα Grand Slam, γιατί όχι. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος με τον οποίο θέλω να μοιράζομαι αυτές τις στιγμές και να παίζω διπλό στα Slams. Ελπίζω να ανεβάσουμε και το διπλό στην Ελλάδα.».

Πηγή: www.tennisnews.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις