Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ειδικό Διακστήριο Τσάδαρης: «H πίεση ήταν ασφυκτική»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδικό Διακστήριο Τσάδαρης: «H πίεση ήταν ασφυκτική»

Ειδικό Διακστήριο Τσάδαρης: Κατάθεση για «ασφυκτικό κλοιό» από Καλογρίτσα

Για αφόρητη πίεση την οποία δέχθηκε προκειμένου να χρηματοδοτήσει με 40 εκατομμύρια ευρώ το πρότζεκτ του Χρήστου Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια στην Ιθάκη έκανε λόγο ο πρώην διευθυντής της Attica Bank, Αθανάσιος Τσάδαρης, στην κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο. «Είναι άδικο να έχουμε καταχωρηθεί ως ”Βοσκοτόπια BANK”. Τότε, στις 14-9-2016 πήγαμε στον Καλογρίτσα και του κατέστησα σαφές ότι δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο. Εκείνος απλά μας είπε ότι έχει μια έκταση 5 χιλ στρεμμάτων στην Ιθάκη. Σε τέσσερις ημέρες έπρεπε να δώσει το τίμημα και μας ζητούσε δάνειο με ενέχυρο βοσκοτόπια. Εγώ απειλήθηκα από τον Καλογρίτσα.

Πάντα είχα τους συνεργάτες μου δίπλα, η πίεση ήταν ασφυκτική. Έφτασε να μου πει ότι «αυτοί που σε καλύπτουν από την ΤτΕ, δεν θα τους περάσει και εγώ τα 40 εκατομμύρια θα τα πάρω» και τότε εγώ έλυσα τη συνεδρίαση και έφυγα. Αυτή η πίεση μας έκανε να πάρουμε ως ΔΣ απόφαση ότι δεν χρηματοδοτούμε κανένα ΜΜΕ για τις τηλεοπτικές άδειες», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Η εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ

Ο κ. Τσάδαρης αναφέρθηκε και στην εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ που ήταν απαραίτητη προκειμένου η εταιρεία συμφερόντων Καλογρίτσα να μπορέσει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό. «Εκείνη την εποχή τίθεται και το ζήτημα της έκδοσης της εγγυητικής επιστολής των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Από την τράπεζα δόθηκε η απάντηση στον Χρ. Καλογρίτσα ότι δεν έχει πιστωτικό όριο. Μόνο με πλήρη κάλυψη με μετρητά, μόνο έτσι θα μπορούσε να γίνει αυτό» τόνισε ο μάρτυρας, προσθέτοντας πως στην πορεία ελέγχθηκαν ενδελεχώς.

Όπως είπε, τότε ελήφθη η απόφαση η ATTICA BANK να σταματήσει να χρηματοδοτεί ΜΜΕ. «Επειδή τότε υπήρχε πολύ μεγάλη ανακατοσούρα με τον διαγωνισμό, διέταξα και συμπληρωματικό έλεγχο από την επιθεώρηση της τράπεζας να ελέγξει εάν τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες, γιατί ήταν κρίσιμη η περίοδος, κρινόταν η επιβίωση της τράπεζας», υποστήριξε. «Εγώ δεν επέτρεψα ποτέ να έχω οποιαδήποτε πίεση από οποιονδήποτε. Ήμουν πάντα υπηρεσιακό στέλεχος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν δέχθηκα καμία πίεση από κανέναν» τόνισε στην κατάθεσή του ο κ. Τσάδαρης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις