Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψευτογιατρός Θεσσαλονίκη σύλληψη: Θέμα χρόνου η έκδοση εντάλματος και το όνομα στη δημοσιότητα
ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός Θεσσαλονίκη σύλληψη: Θέμα χρόνου η έκδοση εντάλματος και το όνομα στη δημοσιότητα

Ψευτογιατρός Θεσσαλονίκη σύλληψη: Είχε περιοριστικά μέτρα ο ψευτογιατρός αλλά συνέχιζε απτόητος τη δράση του!

Θέμα χρόνου θεωρείται η έκδοση εντάλματος για την σύλληψη, καθώς και η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχειων ταυτότητας του 66χρονου ψευτογιατρού. Η υπόθεση του φυσιοθεραπευτή, που συστηνόταν ως γενετιστής – νευρολόγος και κατηγορείται ότι οδήγησε στο θάνατο πέντε ανθρώπους και εξαπάτησε δεκάδες άλλους ασθενείς κυρίως με σκλήρυνση κατα πλάκας σε προχωρημένο στάδιο αλλά και άλλες νευρολογικές παθήσεις, με την δήθεν πρωτοποριακή αγωγή με πεπτίδια και βλαστοκύτταρα που τους χορηγούσε, προκαλείς σοκ.

Ψευτογιατρός Θεσσαλονίκης: Πίστευα ότι τους έκανα καλό

«Θεωρούσα πως με αυτά που τους έδινα, τους έκανα καλό».

Με αυτά τα λόγια επιχείρησε να αντικρούσει τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, όταν κατά την διενέργεια της προανάκρισης κλήθηκε πριν μερικές ημέρες, από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης να δώσει εξηγήσεις.

Είχε περιοριστικά μέτρα ο ψευτογιατρός αλλά συνέχιζε απτόητος τη δράση του!

Χθες Παρασκευή 20 του μήνα, βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών στο τμήμα της περιοχής του, προκειμένου να δώσει το παρών στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν στις 15/5/2019.

Είχε προηγηθεί καταγγελία σε βαρος του, απευθείας στις εισαγγελικές αρχές στην Αθήνα , το 2016, για απάτη.

Συγκεκριμένα, οφείλει να εμφανίζεται στους αστυνομικούς τρεις φορές κάθε μήνα 1η, 10 και 20.

Αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να τον είχε πτοήσει, καθως συνέχιζε -σύμφωνα με την αστυνομία – την δράση του, δημιουργώντας «ιατρείο» στο απροσπέλαστο…σπίτι του.

Η πρώτη καταγγελία στην αστυνομία έγινε τέσσερα χρόνια μετά, το 2020.

Αρνείται να καταθέσει ο Γερμανός συνεργός του ψευτογιατρού

Στις ελληνικές αρχες επικρατεί ένας προβληματισμός σχετικά με τον Γερμανό ιατρό, δήθεν γενετιστή ή νευρολόγο, συνεργό του, όσον αφορά τον εντοπισμό του, σε περίπτωση που εκδοθεί ένταλμα προκειμένου να συλληφθεί. Ο ίδιος, όταν κλήθηκε πριν μερικές ημέρες από τις γερμανικές αρχές για να καταθέσει για την συγκεκριμένη υπόθεση, αρνήθηκε. Το 2022, οι αστυνομικοί μέσω της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, είχαν υποβάλει προς τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές, τρία διαδοχικά αιτήματα για την εφαρμογή του ερευνητικού μέτρου της Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας (Ε.Ε.Ε.)

Έτσι Στις 12 Ιανουαρίου 2022 διενεργήθηκαν οι ταυτόχρονες έρευνες σε Ελλάδα και Γερμανία και συγκεκριμένα στο σπίτι του 66χρονου στο Κορωπί στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας και στη Γερμανία στο σπίτι του 72χρονου όπως και στις κλινικές που είχαν οδηγηθεί οι Ελληνες ασθενείς, συνοδεία του 66χρονου. Οι άνθρωποι δηλαδή που έδιναν τους κόπους μιας ζωής με την ελπίδα ότι θα γιατρεύουν. Οι συγγενείς των ασθενών που νοσούσαν είτε από σκλήρυνση κατά πλάκας είτε με επιληψία είτε με αναπηρίες και άλλες νευρολογικές παθήσεις και έβλεπαν μέρα με την ημέρα τους δικούς τους ανθρώπους να καταρρέουν.

Βρέθηκαν ιατρικοί φάκελοι στο σπίτι φρούριο στο Κορωπί!

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται επίσης και στα ονόματα των ιατρικών φακέλων που έχουν εντοπιστεί στο σπίτι του 66χρονου. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε «για να γίνουν ακόμη πιο πιστευτοί στα θύματα τους, τα έπειθαν ότι για την ακριβή διάγνωση της κατάστασης της υγείας τους και την ανάλογη προσαρμογή της προτεινόμενης θεραπείας έπρεπε να προηγηθεί μια εξέταση τυπου pet scan. Η εξέταση αυτή γινοταν σε κλινικές της Γερμανίας». Φυσικά τα χρήματα για το εν λόγω ταξίδι και τη διαμονή τους τα κάλυπταν οι ίδιοι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους . Σημαντικό κομμάτι του παζλ, θεωρείται ο εντοπισμός της ροής των χρημάτων, που μπήκαν στα ταμεία των δυο απατεώνων .

Τόσο ο 66χρονος όσο και ο Γερμανός συνεργός του κατηγορούνται και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα , έπειτα από την ανάλυση των οικονομικών δεδομένων από τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μας, κατά τα οποια εντοπίστηκαν επιβαρυντικά στοιχεία. Η πληρωμή γινόταν πάντα τις μετρητοίς χωρίς φυσικά να δίνει καμία απόδειξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις