Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αμερικάνος Καλαμάτα: Ενας Αλβανός κρατείται ως ύποπτος για τη δολοφονία του 47χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Αμερικάνος Καλαμάτα: Ενας Αλβανός κρατείται ως ύποπτος για τη δολοφονία του 47χρονου

Αμερικάνος Καλαμάτα: Εξετάζεται αν είναι ένας από τους δύο επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο

Ενας Αλβανός κρατείται από την αστυνομία στην Καλαμάτα για τη δολοφονία του 47χρονου το μεσημέρι της Παρασκευής σύμφωνα με πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι το θύμα, ένας 47χρονος, που ήταν γνώριμος στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και είχε το παρατσούκλι «Αμερικάνος», έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο, αφού δέχτηκε επίθεση με γροθιές και ύστερα πυροβολισμό σε αρτηρία πίσω από το γόνατο. Ο άνδρας που κρατείται, εξετάζεται αν είναι ένας από τους δύο επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο, το οποίο έκλεισε τον δρόμο στη μηχανή που οδηγούσε το θύμα, πριν ο ένας δράστης κατέβει από το όχημα για να του επιτεθεί.

Σημειώνεται ότι, ως το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τη δολοφονική ένοπλη επίθεση, η αστυνομία «βλέπει» ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη δολοφονία στην Καλαμάτα

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε σε βάρος 47χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, σήμερα (20.1.2023) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ο 47χρονος δέχτηκε πυροβολισμό από άγνωστο δράστη, ο οποίος μετά το συμβάν επιβιβάστηκε σε όχημα και τράπηκε σε φυγή μαζί με συνεργό του. Ο 47χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου λίγο αργότερα κατέληξε. Δράστες αναζητούνται, ενώ την προανάκριση διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας».

Πώς έγινε η δολοφονία στην Καλαμάτα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Μega, ο 47χρονος «Αμερικάνος» οδηγούσε μηχανάκι και, όταν έφτασε στη συμβολή των οδών Ύδρας και Σόλωνος, στην Καλαμάτα, του έκλεισε τον δρόμο ένα αυτοκίνητο, που κινούνταν ανάποδα στον δρόμο. Ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, ο οδηγός, κατέβηκε, πλησίασε το θύμα της επίθεσης και τον χτύπησε με τις γροθιές του. Φεύγοντας, γύρισε και τον πυροβόλησε με το όπλο του στην ιγνυακή αρτηρία, που βρίσκεται πίσω από το γόνατο. Ο 47χρονος σύρθηκε στον δρόμο και πέρασε απέναντι, ενώ το σημείο γέμισε με αίμα.

Οι δύο επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο έφυγαν προς το κέντρο της πόλης και «εξαφανίστηκαν». Η αναζήτηση των δραστών γίνεται δυσκολότερη επειδή στο σημείο δεν υπάρχουν κάμερες. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν επιτέθηκαν στο θύμα τους δεν είχαν καν καλύψει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Αυτός είναι ο «Αμερικάνος», το θύμα της δολοφονικής επίθεσης στην Καλαμάτα

Ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ το θύμα, που είχε το παρατσούκλι «Αμερικάνος» -επειδή ζούσε παλιότερα στην Αμερική-, είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, με βαριές καταδίκες σε Αθήνα και Μεσσηνία, ενώ το Μega μετέδωσε ότι ήταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους.

kalamata1
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις