Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φεύγουν τα… εξώδικα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φεύγουν τα… εξώδικα

Τα SMS, ο σχεδιασμός και η μετοχική σύνθεση του καναλιού

Ηταν κάποτε κι έναν καιρό ένας διαγωνισμός για τηλεοπτικές άδειες… και κάτι βοσκοτόπια στην Ιθάκη, οχι σαν όλα τα άλλα. Αυτά ήταν κυριλάτα…

Αντιμέτωπη με έναν ορυμαγδό αποκαλύψεων βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Κουμουνδούρου για το περιβόητο… ΣΥΡΙΖΑ channel, την ώρα που δόθηκε το σύνθημα για την προεκλογική μάχη και οι σφυγμομετρήσεις αποδεικνύουν περίτρανα πως οι Έλληνες, δε συγχωρούν. Όλα άρχισαν όταν η επί 40 χρόνια στενή συνεργάτις του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα – ναι, με τα βοσκοτόπια – κατέθεσε ότι στα τέλη του 2015 ο Νίκος Παππάς ζήτησε από τον πρώην “κόκκινο εργολάβο να μπει μπροστά στο εγχείρημα δημιουργίας ενός καναλιού και μίας εφημερίδας, φιλικά προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσε, επίσης, επώνυμα στο Δικαστήριο για «φακέλους και τσάντες σε μετρητά» που πήγαιναν από το γραφείο Καλογρίτσα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς, η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει πόση αξιοπιστία έχει η μαρτυρία της Ευθαλίας Διαμαντή, σε ένα ζήτημα που πρωταγωνιστούν από τη μία ο πρώην αγαπημένος επιχειρηματίας του ΣΥΡΙΖΑ Καλογρίτσας, κι από την άλλη ένα κόμμα που κυβέρνησε, επί πέντε χρόνια, με σημαία το ηθικό πλεονέκτημα.  Μετά τις μαρτυρίες για τις μαύρες σακούλες που έφευγαν από το γραφείο του Χρήστου Καλογρίτσα, ο εργολάβος κατέθεσε νέο γραπτό μήνυμα με τους σχεδιασμούς για την μετοχική σύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ channel. Αποστολέας του sms φέρεται να είναι ο κ. Νίκος Παππάς, ο τότε αρμόδιος υπουργός για τα κανάλια και για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Όπως υποστηρίχθηκε, το μήνυμα εμφανίζει τον κ. Παππά να μοιράζει σε πέντε πρόσωπα, μετοχές της εταιρείας η οποία διεκδικούσε τηλεοπτική άδεια έχοντας ως «μπροστινό» τον κ. Καλογρίτσα. Τα ποσοστά, σύμφωνα με το SMS, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την πλευρά Καλογρίτσα, κατανέμονταν ως εξής: Ιβάν 35, Καλογρ. 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4, με τον μέτοχο Α2 να είναι ο Αρτέμης Αρτεμίου, όπως αναφέρθηκε στη δίκη.

Διευκρινίζονται τα πρόσωπα που αναφέρονται κωδικοποιημένα στο επίμαχο SMS:

Ιβάν: Ιβάν Σαββίδης

Καλόγρ.: Χρήστος Καλογρίτσας

Α2: Αρτέμης Αρτεμίου

Κουρής: Γιώργος Κουρής

Μάρης: Δημήτρης Μάρης

Στο μήνυμα ο τότε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στον Χρήστο Καλογρίτσα: «Α2 αυτός που θα δείς 12.30» και του ξεκαθαρίζει ότι «Α2 και Καλογρ. είναι αδιαίρετα» – ήτοι, ότι τα ποσοστά τους είναι αδιαίρετα, επομένως εξασφάλιζαν την απόλυτη πλειοψηφία των μετοχών στο υπό σύσταση «ΣΥΡΙΖΑ Channel».

Νίκο μου, καμάρι και λεβέντη μου!

Να σημειωθεί πως ο «κόκκινος εργολάβος» είχε υποστηρίξει πως θα επανέλθει με νέες αποκαλύψεις εάν ο κ. Παππάς καταθέσει μήνυση – κάτι το οποίο έπραξε – κατά του ίδιου ή της γραμματέως του. Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καλογρίτσας αποκαλύπτει γραπτά μηνύματα που αντάλλασσε με τον κ. Νίκο Παππα την περίοδο που ο δεύτερος ήταν αρμόδιος υπουργός για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Κατά τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που εξέτασε την συγκεκριμένη υπόθεση, ο εργολάβος προσκόμισε sms όπου εμφανίζεται να αποκαλεί τον κ. Παππά «Νίκο μου! Καμάρι μου! και λεβέντη μου!» και να κανονίζει με τον τότε υπουργό τις λεπτομέρειες για την εξεύρεση των χρημάτων που θα χρησιμοποιούνταν ως εγγύηση για την συμμετοχή της εταιρείας στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών.

Δεν αστειεύεται ο Παππάς

Μέσα σε όλο αυτό το δυσμενές κλίμα και με τον Νίκο Παππά να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για πόλεμο λάσπης, κατηγορεί τις εφημερίδες που αναφέρουν στο πρωτοσέλιδό τους το SMS που προσκόμισε στο ειδικό δικαστήριο ο Χρήστος Καλογρίτσας και προειδοποιεί για αγωγές «αν δεν ανασκευάσουν». Με μήνυμά του στο Twitter το πρωί της Πέμπτης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις μηνύσεις που έχει καταθέσει για τις οποίες όπως είπε δεν πρόκειται να αποσυρθούν.

«Καλημέρα φίλες και φίλοι. Κάποια σημερινά πρωτοσέλιδα θυμίζουν τον πόλεμο λάσπης του 2016, του 2020 και 2021. Ενημερώνω τους ενδιαφερόμενους, ότι ούτε η μήνυση, ούτε τα εξώδικα θα αποσυρθούν. Αν δεν ανασκευάσουν έρχονται αγωγές. Kαλή δύναμη. Σε κάποιους θα χρειαστεί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, εξώδικη δήλωση έχει σταλεί στην ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία “ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΙΚΕ”, στην εταιρεία “ΗΜΕΠΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ”  και στην ανώνυμη εταιρεία “ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”.

Μαντζουράνης: Κατασκευασμένο το SMS, συνέχεια από τα παραμύθια της κας Ευθαλίας

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, σχολίασε: «Το SMS που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από την υπεράσπιση Καλογρίτσα έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας. Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια, γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Αρα, το συγκεκριμένο SMS αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας». Επίσης, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά σχολίαζαν ότι «είναι ολοφάνερο ότι, αφού δεν τους βγήκε η δωροδοκία, το γύρισαν στα κατασκευασμένα SMS».

Ο Λοβέρδος… κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα

Για δεκάδες SMS που έχει στην κατοχή του ο Χρήστος Καλογρίτσας έκανε λόγο ο δικηγόρος του Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7. Αναφερόμενος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 και στο γεγονός πως ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε νέο SMS, αποστολέας του οποίου φέρεται να είναι ο Νίκος Παππάς, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ξανά ότι υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα μηνύματα.  «Είναι το έκτο SMS που καταθέτει ο πελάτης μου, τα άλλα πέντε τα είχε καταθέσει στην Επιτροπή ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής και είναι ήδη στη δικογραφία. Ακριβώς το ίδιο είναι και αυτό, το έκτο, κι έχω άλλα 200», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, για τα οποία σημείωσε ότι δεν θα τα παρουσιάσει ποτέ, γιατί «σε αυτή την περίπτωση δεν είμαι πολιτικός, είμαι δικηγόρος, και κάνω αυτά που είναι να κάνω με κριτήριο τις εντολές του πελάτη μου».

«Μιλάω σχηματικά. Έχω έναν τόμο, μικρό τόμο, όλα τα μηνύματα, όλες τις συνομιλίες μέσω μηνυμάτων». Πάντως, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν αποκάλυψε τι προκύπτει από το περιεχόμενο των μηνυμάτων αυτών, αλλά ούτε και αν αποστολέας είναι μόνο ο Νίκος Παππάς. Όπως είπε και χθες, είναι στην κρίση του Χρήστου Καλογρίτσα αν αυτά τα μηνύματα θα βγουν προς τα έξω.

Αντίδραση Σαββίδη

Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης του OPEN, Ιβάν Σαββίδης, αντέδρασε λέγοντας ότι συμμετείχε μόνος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Σχολιάζοντας όσα κατέθεσε η πλευρά του κ. Καλογρίτσα, ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε: «Δεν μετείχα σε καμία συναλλαγή παρασκηνίου. Διεκδίκησα μόνον άδεια στον διαγωνισμό και στη συνέχεια, αγόρασα κανάλι (το σημερινό Open), στο οποίο έχω επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ».

Σταράτες απαντήσεις ζητούν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Η Νέα Δημοκρατία ζητά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει «αν πίσω από τον κωδικό Α2, κρύβεται ο Αρτέμης Αρτεμίου». Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη διανομή τσαντών με μαύρο χρήμα, όπως κατατέθηκε επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο, φαίνεται, με βάση sms του κ. Παππά που αποκάλυψε σήμερα ο κ. Καλογρίτσας, ότι ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών. Κι όλα αυτά φυσικά, στο όνομα της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας!

ΥΓ: Αλήθεια, θα μας απαντήσει ο κ. Παππάς αν πίσω από τον κωδικό Α2 κρύβεται πράγματι ο Αρτέμης Αρτεμίου;”.

Απαντήσεις από τον Νίκο Παππά και τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το SMS που δημοσιοποιήθηκε από την πλευρά Καλογρίτσα ζητεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. «Μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα ερωτήματα προς τον κ. Παππά και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αμείλικτα και απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις. Έστειλε ο ίδιος ή όχι το SMS που δημοσιεύτηκε από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία;» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι ενώ ήταν υπουργός αρμόδιος για τη διενέργεια του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών μοίραζε όχι μόνο άδειες αλλά και…. μετοχές σε κανάλια στο παρασκήνιο;».

Τα 4 ερωτήματα της ΝΔ στον Τσίπρα

“Η πλήρης αφωνία του κ. Τσίπρα μετά τις τελευταίες καταγγελίες και αποκαλύψεις για το κόμμα του στο Ειδικό Δικαστήριο προκαλεί το λιγότερο απορία. Δεν νιώθει την ανάγκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να απαντήσει σε όλα αυτά τα τόσο επιβαρυντικά για το κόμμα του, που κατατίθενται επωνύμως;” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες του περιβάλλοντος Καλογρίτσα. Η ΝΔ θέτει τέσσερα ερωτήματα στον κ. Τσίπρα και αναρωτιέται γιατί ο κ. Παππάς δεν έκανε μήνυση στον κ. Καλογρίτσα.

Συγκεκριμένα η ΝΔ ρωτά τον κ. Τσίπρα:

1. Γιατί δεν βρίσκει να πει μια κουβέντα ο κ. Τσίπρας για τις ένορκες καταγγελίες της γραμματέως Καλογρίτσα, η οποία επαναλαμβάνοντας και εξειδικεύοντας όσα λέει ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας εδώ και χρόνια, μιλάει για τσάντες με επταψήφια ποσά που κατέληγαν στο κόμμα του;

2. Γιατί δεν λέει κουβέντα ο κ. Τσίπρας για τα μηνύματα που αποκαλύπτει η πλευρά Καλογρίτσα, όπου φαίνεται να γίνεται με εντολές του πιο στενού συνεργάτη του τότε, Ν. Παππά, μοίρασμα ποσοστών μεταξύ καναλαρχών;

3. Τελικά, είναι ο Α2 ο mr Offshore κ. Αρτέμης Αρτεμίου, που μαζί με τον κ. Καλογρίτσα εμφανίζονται με ποσοστό 51% “αδιαίρετο” στο Syriza channel που προετοίμαζαν;

4. Όλα όσα καταγγέλλονται τις τελευταίες ημέρες στο Ειδικό Δικαστήριο, τα έκανε αυτοβούλως ο κ. Παππάς και εν αγνοία του κ. Τσίπρα ή εν γνώση του και υπό την καθοδήγηση του ίδιου του κ. Τσίπρα;”.

Η ΝΔ καταλήγει με υστερόγραφο καλώντας τον κ. Παππά να απαντήσει γιατί δεν μηνύει τον κ. Καλογρίτσα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“ΥΓ: Ο κ. Παππάς που έσπευσε να μηνύσει τη γραμματέα Καλογρίτσα για όσα κατήγγειλε, που συμφωνούν απόλυτα με όσα καταγγέλλει χρόνια τώρα ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας, θα κάνει το ίδιο για τον κ. Καλογρίτσα μετά και τα χθεσινά μηνύματα που δημοσιοποίησε;

Ή είναι και αυτά στο πλαίσιο του αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της ελευθερίας του τύπου και την ανέλιξη της χώρας στη διεθνή κατάταξη;”.

Παρά τις αντιδράσεις όμως, ο λαλίστατος για τις παρακολουθήσεις ΣΥΡΙΖΑ, δεν βγάζει κιχ.  Τσιμουδιά και στα social media από τους λάτρεις του ηθικού πλεονεκτήματος. Ούτε μια πορεία ρε αδερφέ. Φοβούνται τα εξώδικα;

Ο Παππάς δεν θα προσέλθει στο Ειδικό Δικαστήριο για να απολογηθεί, λένε οι δικηγόροι του
Ο Νίκος Παππάς δεν θα προσέλθει στο Ειδικό Δικαστήριο ούτε όταν θα είναι η σειρά του να απολογηθεί, δήλωσαν οι δικηγόροι του κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. «Ο Παππάς δεν θα έρθει, θα απολογηθεί δι’ ημών», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην Υπουργού Γιάννης Μαντζουράνης.
Να κληθεί ως μάρτυρας ο γιος του Καλογρίτσα ζήτησε η πλευρά Παππά

Στη συνέχεια η πλευρά Παππά ζήτησε να κλητευθεί ως μάρτυρας ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του επιχειρηματία. Όπως σημείωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης, συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά, ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας «έχει άμεση προσωπική συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες του διαγωνισμού, για να ξεκαθαριστεί εάν ο γιος ήταν μπροστινός του πατέρα ή το ανάποδο. Πάντως, αυτός είναι που έχει υπογράψει όλα τα χαρτιά. Υποβάλλουμε αίτημα να κληθεί και να εξεταστεί».

Η πλευρά του επιχειρηματία δεν αντέλεξε, όμως σημείωσε ότι εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό, θα ζητήσει την κλήτευση άλλων τριών μαρτύρων. «Δεν έχουμε αντίρρηση να προσέλθει ο οποιοσδήποτε μάρτυρας αν και δεν βλέπουμε καμία δυνατότητα ουσιώδους συνεισφοράς στην κρίση σας. Απαίτησαν ένα πρόσωπο με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, το οποίο εξ αρχής είχε εκφράσει τη διαφωνία του με όλα αυτά. Εάν το δικαστήριο δεχθεί να έρθει κι εμείς θα προτείνουμε άλλους τρεις μάρτυρες», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος, συνήγορος υπεράσπισης του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ του αιτήματος της πλευράς Παππά. «Θεωρώ ότι από την αρχή θα έπρεπε να έχει κληθεί. Θεωρώ ότι δεν βλάπτει να προσέλθει», πρότεινε η κα Όλγα Σμυρλή. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί του αιτήματος.

Κώστας Βαξεβάνης: Το Documento δεν σχετίζεται με τα 3 εκ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο εκδότης της εφημερίδας DOCUMENTO, δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Στην κατάθεσή του ξεκαθάρισε ότι η εφημερίδα που εκδίδει δεν χρηματοδοτήθηκε από τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει η πλευρά Καλογρίτσα, προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Το 2016 είχα εμπλοκή στην έκδοση της εφημερίδας DOCUMENTO ως διευθυντής, όχι ως εκδότης. Από την πρώτη ημέρα έκδοσης η εφημερίδα δέχθηκε πυρά, δολοφονία χαρακτήρα, προσπάθεια ενοχοποίησης, σύνδεση με χρήμα που διακινείτο υπόγεια και ο λόγος ήταν ότι από την πρώτη μέρα η εφημερίδα ήταν πάρα πολύ ενοχλητική με δημοσιεύματα για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και της συζύγου του, τον Γιάννη Στουρνάρα κλπ. Το πρώτο επιχείρημα ήταν ότι η εφημερίδα εκδόθηκε από τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα. Στη συνέχεια το δεύτερο επιχείρημα ήταν ότι αυτή η εφημερίδα έγινε με τα 3 εκατομμύρια ευρώ των Χούρι. Μόνο που αυτά τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2017 και διοχετεύτηκαν σε λογαριασμούς του Καλογρίτσα και των εταιρειών του, είναι κάτι που το επιβεβαίωσε και ο κ .Στουρνάρας», κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης.

“Εγώ συναντήθηκα με τον κ. Καλογρίτσα μετά από δική του πρόσκληση”

Υποστήριξε δε πως για την έκδοση της εφημερίδας δεν υπήρξε τρίτο πρόσωπο που να παρενέβη μεταξύ του ιδίου και του Χρήστου Καλογρίτσα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε παρέμβαση Παππά. «Για την έκδοση του Ντοκουμέντου δεν με προσέγγισε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς. Εγώ συναντήθηκα με τον κ. Καλογρίτσα μετά από δική του πρόσκληση. Δεν υπήρξε τρίτος που παρενέβη», είπε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του αναπληρωματικού εισαγγελέα Δημήτρη Ασπρογέρακα ο δημοσιογράφος είπε: «Από όσο γνωρίζω, δεν υπήρξε παρέμβαση Παππά προς τον Καλογρίτσα, ούτε μου είχε μεταφέρει ο Καλογρίτσας ότι ακούει προστάγματα Παππά ή οποιουδήποτε τρίτου προσώπου, ότι δηλαδή δεχόταν εντολές ή ότι ο υπουργός έδινε τέτοιες εντολές».

Εισαγγελέας: Τι ξέρετε για τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής, άλλο που εσείς δεν πήρατε τίποτα από αυτά. Ήταν μία υπουργική παρέμβαση υπέρ Καλογρίτσα να συμβάλει στην πολυφωνία;

Βαξεβάνης: Δεν γνωρίζω για τα 3 εκατομμύρια. Αν υπήρξε παρέμβαση, θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά κάτι τέτοιο δεν το γνωρίζω.

Ο εκδότης υποστήριξε ότι όταν ενδιαφέρθηκε να εκδώσει εφημερίδα τον πλησίασαν διάφοροι επιχειρηματίες ως επενδυτές. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Το… συμφωνητικό

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και διαφωνίες κατέληξαν ο Χρήστος Καλογρίτσας να είναι ο εκδότης. «Υπογράψαμε ένα συμφωνητικό ότι σε 7 μήνες εφόσον όλα πάνε καλά, εγώ θα δεχθώ να μπω μέτοχος, θα του παραχωρήσω το 50% του τίτλου κι θα γίνουμε συναίτεροι», κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης και συνέχισε λέγοντας πως ήδη από το δεύτερο φύλλο της εφημερίδας υπήρξαν διαφωνίες με τον Χρηστο Καλογρίτσα, ο οποίος ενοχλήθηκε από ο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που αφορούσε τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ακολούθησαν άλλα πρωτοσέλιδα που στρέφονταν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Δημητρη Αβραμόπουλου που προκάλεσαν σφοδρή σύγκρουση μεταξύ τους. «Λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα για τον Αβραμόπουλο, τον Ιανουάριο του 2017 διαβάζω στον Βηματοδότη ότι ο κ. Καλογρίτσας συναντήθηκε με τον Στουρνάρα στην ΤτΕ. Δηλαδή, ο ελεγχόμενος για βοσκοτόπια και τα δάνεια της Αττικής και μηνυόμενος από τον Στουρνάρα συναντήθηκε με τον διώκτη του. Μου μπήκαν ψύλλοι στα αφτιά και έμαθα ότι η συνάντηση είχε θέμα να κλείσει το DOCUMENTO. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα «τι είναι αυτά που κάνεις;» Του είπα ότι εγώ αποχωρώ απο το Ντοκουμέντο και θα ζητήσω αποζημίωση. Μου απάντησε ότι εκείνος θα φύγει από το DOCUMENTO και δεν χρειάζεται να πάμε στα δικαστήρια και θα μου αφήσει ως αποζημίωση τα έπιπλα, τα γραφεία κλπ. κι εκείνος θα εισέπραττε τη διαφήμιση. Υπογράψαμε ιδιωτικό συμφωνητικό. Από τότε αρχίζει η φιλολογία των 3 εκατομμυρίων. «Τώρα ο κ.Καλογρίτσας μια χαρά τα έχει βρει με την Κυβέρνηση και εξυπηρετεί το αφήγημά της», κατέληξε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις