Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Χωριστές δηλώσεις συζύγων 2023 – προθεσμία: Έως πότε οι αιτήσεις στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωριστές δηλώσεις συζύγων 2023 – προθεσμία: Έως πότε οι αιτήσεις στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Χωριστές δηλώσεις συζύγων 2023 - προθεσμία: Τι να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα για την υποβολή χωριστών φορολογικών δηλώσεων. Συγκεκριμένα, μέχρι 28 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν καταθέσει την αίτηση στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων οι έγγαμοι που θέλουν να υποβάλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις. Τα φυσικά πρόσωπα, που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, μπορούν αν επιθυμούν να υποβάλουν κοινή δήλωση, αρκεί να το έχουν δηλώσει στο Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης στη Δ.Ο.Υ. τους, όπου και ορίζουν τον υπόχρεο υποβολής της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος.

Η πλατφόρμα (https://www.aade.gr/gnostopoiisi-horistis-dilosis) θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 28/2. Σημειώνεται ότι η δυνατότητα για υποβολή χωριστών φορολογικών δηλώσεων ισχύει για όσους είναι παντρεμένοι ή έχουν σύμφωνο συμβίωσης. Επισημαίνεται ότι οποιοσδήποτε από τους δύο συζύγους μπορεί να γνωστοποιήσει την επιλογή για χωριστή δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις