Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μέτσολα – Σκάνδαλο Κατάρ: Το… “Karma is a bitch” τοΡάμα
ΚΟΣΜΟΣ

Μέτσολα – Σκάνδαλο Κατάρ: Το… “Karma is a bitch” τοΡάμα

Μέτσολα - Σκάνδαλο Κατάρ: Ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε πως έχει την αίσθηση ότι η ΕΕ πήρε αυτό που της αξίζει όταν ξέσπασε το σκάνδαλο

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είπε στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα την Πέμπτη (19/1) ότι… όλα εδώ πληρώνονται (Karma is a bitch), αναφερόμενος στο Qatargate, το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλόνισε τον θεσμό τις τελευταίες εβδομάδες. Κάνοντας νύξη στην υποκρισία αναφορικά με τη διαφθορά από χώρες που είναι ήδη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ράμα υποστήριξε ότι η ΕΕ απαιτεί πλέον υψηλότερα πρότυπα από επίδοξα υποψήφια μέλη της (όπως η Αλβανία) από αυτά που υπάρχουν για τα ήδη υπάρχοντα μέλη της. «Περισσότερες από τις μισές χώρες της ΕΕ δεν θα μπορούσαν πλέον να εισέλθουν στην ΕΕ. Δεν μιλάω για τους πρώην κομμουνιστές. Μιλώ και για τις ιδρυτικές χώρες, πιστέψτε με», είπε ο Ράμα σχολιάζοντας σε πάνελ του Politico στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρέθηκε στο επίκεντρο μιας εκτεταμένης έρευνας για το εάν ξένες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ και του Μαρόκου, επηρέασαν παράνομα το έργο του. Ο Ράμα ισχυρίστηκε ότι η διαδικασία ένταξης για τις υποψήφιες χώρες είναι διαφορετική από εκείνη που υπήρχε όταν χώρες όπως η Μάλτα, η πατρίδα της Μέτσολα, έγιναν μέλη του μπλοκ, λέγοντας ότι έχει γίνει «απίστευτα νευρωτική και άδικη διαδικασία». Σημειώνεται ότι η Αλβανία κατατάσσεται στην 110η θέση στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας κάτω από τη Νότια Αφρική, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν.

“Karma is a bitch”

Η Μέτσολα, από την πλευρά της, τόνισε ότι το Κοινοβούλιο «ήταν πάντα εξαιρετικά θετικό όσον αφορά τη διεύρυνση της ΕΕ, επειδή πολλοί από εμάς θυμόμαστε πότε προσχώρησαμε». Όμως, ενώ ο Ράμα είπε ότι η χώρα του μαθαίνει από την ΕΕ το πώς να οικοδομεί δημοκρατικούς θεσμούς, εξακολουθεί να έχει την αίσθηση ότι η ΕΕ πήρε αυτό που της αξίζει όταν ξέσπασε το σκάνδαλο. «Ρομπέρτα, συγγνώμη, πρέπει να το πω. Όταν αποκαλύφθηκε αυτή η υπόθεση διαφθοράς, είπα: “Karma is a bitch”», ανέφερε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις