Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψευτογιατρός Θεσσαλονίκη – Καλύβια: Σοκαριστικές καταγγελίες από συγγενείς θυμάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός Θεσσαλονίκη – Καλύβια: Σοκαριστικές καταγγελίες από συγγενείς θυμάτων

Ψευτογιατρός - Θεσσαλονίκη: Πώς «ξεγελούσε» τα θύματά του

Θύματα του ψευτογιατρού στη Θεσσαλονίκη και του συνεργάτη του, μίλησαν στο Mega με την οργή και την απέχθεια να συμπυκνώνεται στα λόγια τους για τον άνθρωπο που τους εξαπάτησε και τους στέρησε τους δικούς τους ανθρώπους. Η κόρη, η σύντροφος και ο αδερφός δύο θυμάτων του ψευτογιατρού, μιλώντας στο Mega περιγράφουν όλα όσα πέρασαν το διάστημα που πλήρωναν και ακολουθούσαν τις οδηγίες του δήθεν θεραπευτή. Δύο ασθενείς, ο ένας με σκλήρυνση κατά πλάκας και ο άλλος με νόσο του κινητικού νευρώνα, οδηγήθηκαν στο θάνατο όταν διέκοψαν τις θεραπείες τους.

Πλέον οι στενοί συγγενείς τους ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του ψευτογιατρού και του συνεργού του από τη Γερμανία. «Ζητάω μια δικαίωση για τον άδικο χαμό του αδερφού μου, ο οποίος σταμάτησε τη φαρμακευτική αγωγή με την προτροπή αυτού του ανθρώπου και μετά από λίγο καιρό χειροτέρευσε μέχρι που απεβίωσε». O αδερφός του 53χρονου ασθενή μίλησε για την πρώτη επαφή με τον ψευτογιατρό, τα χρήματα που χάθηκαν και την παγίδα με τη δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία των βλαστοκυττάρων. «Ο συγκεκριμένος εμφανίστηκε μέσω κάποιου γνωστού μου. Παρουσιάστηκε ως γιατρός που μπορεί να κάνει καλά τον αδερφό μου και του έδωσε ελπίδες, οι οποίες αποδείχτηκαν ψεύτικες». Ο 58χρονος ήταν απελπισμένος και μαζί του, ολόκληρη η οικογένεια. Κι έτσι έπεσαν θύματα του συγκεκριμένου.

«Τον σκότωσε για να κερδίσει χρήματα»

Ανάλογες κινήσεις και εγκληματικές πρακτικές καταγγέλλουν και οι στενοί συγγενείς 58χρονου με νόσο ALS του κινητικού νευρώνα. «Την έκοψε τη θεραπεία την κανονική, του είπε να μην παίρνει αυτά που του έδιναν οι γιατροί και ότι εκείνος θα τον κάνει καλά». Το θύμα αρχίζει να πληρώνει με την ελπίδα πως όχι μόνο θα παραταθεί η ζωή του, αλλά θα καταφέρει να θεραπευτεί όπως υποσχόταν ο ψευτογιατρός. «Στην αρχή έδειχνε μια ανάκαμψη, ίσως ήταν η ελπίδα ότι θα γίνει καλά. Όσο περνούσε ο καιρός όμως, χειροτέρευε».

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οικογένειας αρχίζουν να αδειάζουν. Η θεραπεία – παγίδα του ψευτογιατρού κοστίζει ακριβά και η μεθοδολογία, όπως καταγγέλλει η κόρη του, αποδεικνύεται δολοφονική. «Το κόστος των θεραπειών είναι γύρω στις 30.000 ευρώ, του τα κατέθεσε και τα ζήτησε πίσω όταν κατάλαβε ότι είναι κομπογιαννίτης». Στην τότε σύντροφο του άτυχου άντρα ισχυριζόταν πως ήταν γιατρός διασήμων και ανέφερε μέχρι και ονόματα πολιτικών, όπως του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όταν όλοι κατάλαβαν το εγκληματικό σχέδιο του ψευτογιατρού ήταν ήδη αργά.

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του

Στο μεταξύ, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στην εκπομπή «Live News» πως δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ψευτογιατρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο έρευνας της υπόθεσης η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προχωρά άμεσα στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του ψευτογιατρού και της οικογένειάς του. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα κέρδη του ψευτογιατρού ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα χρήματα δεν έχουν εντοπιστεί. Οι Αρχές εκτιμούν τα χρήματα αυτά επενδύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη των προσωπικών εξόδων του ψευτογιατρού ή να δόθηκαν ως χρηματική βοήθεια σε συγγενείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις