Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία: Ρομά τραυμάτισαν ηλικιωμένη καθώς την έκλεβαν
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία: Ρομά τραυμάτισαν ηλικιωμένη καθώς την έκλεβαν

Ληστεία: Οι δράστες έβαλαν στόχο τον «χρυσό σταυρό» της ηλικιωμένης

Μνήμες της τραγωδίας των Αγίων Θεοδώρων στη Λάρισα όταν ένα ζευγάρι Ρομά στην προσπάθειά του να αρπάξει αλυσίδα από το λαιμό γυναίκας, την παρέσυρε με το αυτοκίνητο και την τραυμάτισε.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Μνήμες από την τραγωδία των Αγίων Θεοδώρων, όταν, το 2019, έχασε τη ζωή της μια 77χρονη, παρασυρμένη από αυτοκίνητο στην αυλή της, στην προσπάθεια δύο δραστών να αρπάξουν την αλυσίδα από το λαιμό της, ξύπνησαν με αφορμή μια παρόμοια επίθεση στη Λάρισα. Το ευτύχημα, είναι, ότι στην άγρια επίθεση της θεσσαλικής πόλης, η γυναίκα στόχος των δραστών, παρασυρμένη από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, έπεσε μεν στην άσφαλτο, χτυπημένη και αιμορραγούσα, αλλά, με τη βοήθεια των γιατρών, ξεπέρασε τον κίνδυνο για τη ζωή της. Όλα αυτά τα δραματικά, προκύπτουν από την εξιχνίαση από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λάρισας της επίθεσης, που εξαπέλυσαν ένας άνδρας και μια γυναίκα Ρομά-σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους-, μέσα από αυτοκίνητο κατά ηλικιωμένης σε δρόμο της πόλης.

Την παρέσυραν με το ΙΧΕ

Ιδού πως περιγράφει η Αστυνομία τη ληστεία, η οποία ξεκίνησε από μια υποτιθέμενη… αγκαλιά και παρά λίγο να καταλήξει με τραγικά αποτελέσματα: «Ειδικότερα», όπως προέκυψε, την 03-12-2022 το μεσημέρι στη Λάρισα, οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, πλησίασαν την γυναίκα και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαίρεσαν από την κατοχή της ένα χρυσό σταυρό μετά της αλυσίδας του. Η παθούσα, αντιλαμβανόμενη την πράξη τους, κάλεσε σε βοήθεια, ενώ οι δράστες έθεσαν σε κίνηση το όχημα, παρασύροντάς την με αυτό, με αποτέλεσμα την πτώση της στο έδαφος και τον τραυματισμό της. Το προαναφερόμενο όχημα που επέβαιναν οι δράστες, κατασχέθηκε». Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Αρπαγές με… αγκαλιές

Στο μεταξύ, από αστυνομικούς της ασφάλειας Βόλου, εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις κλοπής, ακριβώς με την μέθοδο του εναγκαλισμού. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος -3- ημεδαπών, ήτοι -2- γυναικών και -1-. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, δύο γυναίκες κι ένας άνδρας Ρομά, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο προσέγγιζαν γυναίκες, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένες, και οι δράστιδες -κατά περίπτωση- με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαιρούσαν χρυσαφικά από το λαιμό τους. Συνολικά, στις τέσσερις περιπτώσεις αφαίρεσαν 4  χρυσές αλυσίδες με τους χρυσούς σταυρούς τους και ένα ματόχανδρο, ενώ αποπειράθηκαν να πράξουν το ίδιο σε ακόμη μία περίπτωση, χωρίς αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις