Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θράκη – έργα 2023: Εθνικό καθήκον και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θράκη – έργα 2023: Εθνικό καθήκον και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα

Θράκη - έργα 2023: Ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση

Με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη, ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση πως η Θράκη πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Αναλυτικά, με αφορμή τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ανατολική Μακεδονία, θέλησε να αναφερθεί στην στήριξη που πρέπει να λάβει η Θράκη ως «εθνικό καθήκον και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» Ο υφυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «από την Κομοτηνή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στείλαμε μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης μιλώντας για όλα όσα γίνονται στην περιοχή. Πυλώνας μας ο σιδηρόδρομος.

Το γρήγορο, ασφαλές και φιλοπεριβαλλοντικό αυτό μέσο θα αλλάξει όλο τον χάρτη των μετακινήσεων, τον τρόπο που η αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα και ολόκληρη η περιοχή. Κάνουμε, λοιπόν, πράξη την Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία με δύο έργα σχεδόν 3,3 δισ. ευρώ που θα συνδέσουν τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης με τη Μαύρη Θάλασσα. Ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε το τμήμα Στρυμώνας – Αλεξανδρούπολη ενώ επιβατικές και εμπορικές μεταφορές μπαίνουν σε μία νέα εποχή με αυτά τα έργα που θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται από τα τέλη του έτους με αρχές του 2024. Μάλιστα, η ίδια η περίοδος της κατασκευής θα δημιουργήσει ένα οικονομικό μικροκλίμα με τις επενδύσεις που θα κατευθυνθούν στην περιοχή».

Συνεχίζοντας παρέθεσε την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, τον οδικό άξονα Δράμας – Αμφίπολης, το τμήμα Κρηνίδες – Σταυρός του κάθετου άξονα της Εγνατίας στις περιοχές Σέρρες – Δράμα – Καβάλα καθώς και τις μελέτες στα δύο τμήματα από τη Δράμα ως τις Κρηνίδες, μαζί με το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το τμήμα Δημάριο- Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα, την ανατολική παράκαμψη της Ξάνθης, το Φράγμα Δερείου όπως και την Περιμετρική Οδό Καβάλας στην ανάρτηση του ως έργα που είναι σε εξέλιξη στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις