Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα παιδιού – αίτηση: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος – Έως πότε η προθεσμία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού – αίτηση: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος – Έως πότε η προθεσμία

Επίδομα παιδιού - αίτηση: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους γονείς που έχουν την δυνατότητά να υποβάλουν την αίτησή τους

Εκπνέει ο χρόνος για τους γονείς που έχουν την δυνατότητά να υποβάλουν την αίτησή τους για το επίδομα του παιδιού, καθώς η πλατφόρμα κλείνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου.

Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σε ανακοίνωσή του, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τους δικαιούχους του επιδόματος που ακόμη δεν έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2022 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν τη δημιουργία αίτησης Α21, αλλά δεν οριστικοποίησαν την υποβολή της.

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Η πλατφόρμα θα κλείσει οριστικά για την υποβολή αιτήσεων στις 15/1/2023, στις 23:59. Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou. Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου 2023 και το επίδομα θα είναι προσαυξημένο κατά μιάμιση μηνιαία δόση, δηλαδή την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η οποία για όσους είχαν υποβάλει την αίτησή τους καταβλήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2022.

 Άνοιξε η πλατφόρμα για την αίτηση ξεχωριστών δηλώσεων

Μέχρι τις 28 Μαρτίου θα έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν την υποβολή ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων για το 2022 στην ΑΑΔΕ οι σύζυγοι και τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.  Μόνη προϋπόθεση είναι να το έχουν δηλώσει στο Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης στη Δ.Ο.Υ. τους, όπου και ορίζουν τον υπόχρεο υποβολής της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος.

Η σχετική πλατφόρμα για τις χωριστές φορολογικές δηλώσεις, άνοιξε ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης 12/1 και αφορά στα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης. Όπως επισημαίνει σχετικά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ξανά αίτηση χωριστής δήλωσης και φέτος, ακόμα και αν υπέβαλαν αντίστοιχη αίτηση το 2022. Διευκρινίζεται πως αν κανένα από τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη δεν γνωστοποιήσει την επιλογή υποβολής χωριστής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, οι σύζυγοι θα υποβάλουν φέτος κοινή φορολογική δήλωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις