Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξηλώνουν τη συμμορία των “SUV”
ΕΛΛΑΔΑ

Ξηλώνουν τη συμμορία των “SUV”

Συνελήφθη 42χρονος, αναζητούνται δύο

Στα ίχνη του κυκλώματος, τα μέλη του οποίου, δύο χρόνια τώρα, εντόπιζαν σε διάφορες περιοχής της Αττικής, οχήματα μεγάλου κυβισμού κατά προτίμηση SUV, τα έκλεβαν και στη συνέχεια, κάποια από αυτά τα…πωλούσαν σε άλλους ιδιοκτήτες, έχοντας παραποιήσει τους αριθμούς πλαισίου, βρίσκεται η Αστυνομία.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, μετά από επίπονη έρευνα και παρακολούθηση, συνέλαβαν επ αυτοφώρω 42χρονο, μέλος της οργάνωσης, την ώρα που περιεργαζόταν έναν σταθμευμένο όχημα, στην περιοχή του Κορυδαλλού! Τον ακινητοποίησαν, τον οδήγησαν στα γραφεία της Ασφάλειας όπου και συνελήφθη ως μέλος της σπείρας, ενώ την ίδια ώρα οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν κι άλλους δύο συνεργούς του, έναν Ελληνα κι έναν αλλοδαπό. Όπως προέκυψε από την έρευνα των ίδιων αστυνομικών, τα μέλη της ομάδας αυτής, ακολουθούσαν τρεις τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων μετά τις κλοπές και τη μεταφορά των οχημάτων σε ασφαλή σημεία, μακριά από «αδιάκριτα» βλέμματα. Είτε τα εξήγαγαν σε χώρες του εξωτερικού είτε τα πωλούσαν με παραποιημένους αριθμούς πλαισίου είτε τα μετέτρεπαν σε ανταλλακτικά, πουλώντας τα στη «μαύρη αγορά».

Οι κατηγορίες

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 42χρονος συνελήφθη για διακεκριμένες κλοπές οχημάτων κατά συναυτουργία, κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 30χρονος αλλοδαπός και 40χρονος ημεδαπός. «Στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων κλοπών οχημάτων από διάφορες περιοχές της Αττικής», αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ  «συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας για την ταυτοποίηση των μελών της οργάνωσης και την παύση της εγκληματικής της δράσης. Όπως προέκυψε από την έρευνα η εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε τη δραστηριότητα της τουλάχιστον προ διετίας.

Τροχοί, φιάλες οξυγόνου

Συγκεκριμένα τα μέλη της με τη χρήση ειδικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως διαγνωστικά που συνδέονται στις θύρες οχημάτων, τροχούς κοπής μετάλλων, φιάλες οξυγόνου κ.α., αφαιρούσαν κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σταθμευμένα οχήματα από διάφορες περιοχές της Αττικής. Ακολούθως, τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία των Νοτίων Προαστίων ή της Δυτικής Αττικής. Μετά την παρέλευση ορισμένου χρονικού διαστήματος και αφού τα οχήματα δεν είχαν εντοπιστεί, τα μετέφεραν σε χώρους στάθμευσης στην περιοχή της Πετρούπολης.

Στη συνέχεια, είτε τα εξήγαγαν στο εξωτερικό, είτε πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου και τα έθεταν εκ νέου στην κυκλοφορία, είτε αφαιρούσαν και επαναχρησιμοποιούσαν σε άλλα οχήματα τα εξαρτήματά τους.

Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ίλιον

Μετά από έρευνες στην κατοχή του κατηγορούμενου, σε οικίες και σε διάφορους χώρους στάθμευσης στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι και στο Ίλιον βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Πέντε  κλεμμένα αυτοκίνητα, 1 μοτοσικλέτα, κλεμμένος κινητήρας, κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, 3 τιμόνια αυτοκινήτων, πλήθος ανταλλακτικών αυτοκινήτων και εξαρτημάτων, 54 φυσίγγια εντός σακιδίου, το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής 8 περιπτώσεις κλοπών από τις περιοχές της Πεύκης, της Κηφισιάς, της Γλυφάδας, του Κερατσινίου, του Χαλανδρίου, του Πειραιά, των Πατησίων και της Βούλας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις