Απάτες σε βάρος Ελλήνων με άρωμα… Χόλιγουντ!

ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες σε βάρος Ελλήνων με άρωμα… Χόλιγουντ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Πώς κατάφερε να αποσπάσει 150.000 ευρώ!

14.01.2023 | 20:00

Απάτες σε βάρος Ελλήνων πολιτών, με «άρωμα Χόλυγουντ»! Μετά την Αμερικανίδα ηθοποιό και μοντέλο Αμπερ Χέρντ, διεθνείς απατεώνες χρησιμοποίησαν και το όνομα του Κιάνου Ριβς, για να υφαρπάξουν χιλιάδες ευρώ από θύμα τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μια Ελληνίδα και πέντε Νιγηριανοί, απεδείχθη μετά από πολύμηνες έρευνες ότι βρίσκονταν πίσω από την υφαρπαγή 150.000 ευρώ από μία γυναίκα στην Κρήτη, η οποία πίστεψε, δυστυχώς, ότι της μιλούσε ο διάσημος Καναδός ηθοποιός! Και τι της έλεγε, αυτός που… έπαιζε τον ηθοποιό: ΄Ότι είχε κάποια οικονομικά προβλήματα τα οποία δεν του επέτρεπαν να εισπράξει τα χρήματα από τα δικαιώματα της τελευταίας του κινηματογραφικής ταινίας, καθώς χρειάζονταν χρήματα για την πληρωμή πρώτα των φόρων.

Υποσχέσεις

Την έπεισε να τον…βοηθήσει, να καταβάλει το προαναφερόμενο ποσό και υποσχέθηκε  αυτός που υποδυόταν τον Κιάνου ότι με την είσπραξη των δικαιωμάτων, θα της επέστρεφε όχι μόνο το αρχικό κεφάλαιο, αλλά πολλαπλάσιο! Η γυναίκα, πιστεύοντας, λοιπόν,  ότι επικοινωνούσε με τον ίδιο τον ηθοποιό και, προκειμένου να τον βοηθήσει – με το αζημίωτο – κατέθεσε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού συνολικά 150.000 ευρώ. Όταν κατάλαβε την εξαπάτηση καθώς ο …ηθοποιός δεν εμφανιζόταν πια μετά την κατάθεση των χρημάτων, κατήγγειλε το γεγονός στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

Η διαδρομή του χρήματος

Οι αστυνομικοί ακολουθώντας τις διαδρομές των ποσών αυτών, κατάφερε να  εξιχνιάσει  την υπόθεση. Σχημάτισε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων, μιας ημεδαπής γυναίκας και πέντε Νιγηριανών ανδρών, σε βάρος των οποίων αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Η ενημέρωση της ΕΛΑΣ

Για την υπόθεση απάτης με δόλωμα από το Χόλυγουντ, η Αστυνομία προχώρησε σε ανακοίνωση, όπου, μεταξύ άλλων,αναφέρονται τα πάρα κάτω: «Την 21.01.2022 άγνωστος δράστης παρουσιαζόμενος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως αναγνωρίσιμος καλλιτέχνης του κινηματογράφου έπεισε ημεδαπή να τον συνδράμει οικονομικά στην αποπληρωμή των φόρων του, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη από κέρδη κινηματογραφικής παραγωγής στην οποία συμμετείχε. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να την πείσει να προβεί σε τραπεζικές καταθέσεις σε διάφορους λογαριασμούς που της υποδείκνυε αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ.

Διαπιστώθηκε ότι από τον Ιούνιο του 2021 έως και τον Νοέμβριο του 2021 οι δράστες απέσπασαν τμηματικά χρηματικά ποσά από την ημεδαπή, προβαίνοντας στη συνέχεια στη διάσπαση των ποσών σε επιμέρους μικρότερα και την εκ νέου μεταφορά των χρημάτων σε λογαριασμούς που ανήκαν στους παραπάνω δράστες».

Η απάτη με την.. Αμπερ!

Υπενθυμίζεται ότι επιτήδειοι παρίσταναν την… Άμπερ Χερντ για να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες με το ενδιαφέρον τους στην περιοχή του Βόλου. Με «δόλωμα» το όνομά της, δύο αλλοδαποί, κάτοικοι Λονδίνου, όπως απεδείχθη, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών επικοινώνησαν και με Βολιώτη, μεταξύ πολλών άλλων, παριστάνοντας ότι ήταν η ίδια η σταρ του Χόλυγουντ, η οποία ζητούσε….συνεργάτες προκειμένου να «επενδύσει» σε τρεις οίκους μόδας στη χώρα μας και σε επιχειρήσεις στα νησιά.

Εκείνος τσίμπησε το δόλωμα και, αν και δεν είχε πραγματική εικόνα για τις προθέσεις της «ηθοποιού» -του είχαν γράψει ότι σύντομα θα ερχόταν στην Ελλάδα για να συναντηθούν και να συζητήσουν περισσότερα για τη συνεργασία τους-, έδωσε ποσό περίπου 6000 €, για  τη «συμμετοχή» του στο εγχείρημα…

Exit mobile version