Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές στο αεροδρόμιο: Υπάλληλος «ξάφριζε» βαλίτσες επιβατών
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές στο αεροδρόμιο: Υπάλληλος «ξάφριζε» βαλίτσες επιβατών

Κλοπές στο αεροδρόμιο: Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη 41χρονου

Απίστευτο: Υπάλληλος εταιρείας απολεσθέντων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» συνελήφθη ως υπαίτιος… απωλειών, πολλών αντικειμένων επιβατών!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

«Ειδικότερα», αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ «ο κατηγορούμενος, τυγχάνει υπάλληλος του γραφείου απολεσθέντων, εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης, που συνεργάζεται με πολλές από τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους χώρους του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών». Ο συγκεκριμένος 41χρονος εργαζόμενος, συνελήφθη πρωινές ώρες, στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών. Μαζί του συνελήφθη και 39χρονη συγγενής του, καθώς παρέλαβε από τον ίδιο συσκευασία με κλοπιμαία, εν γνώσει της προέλευσης, λέει η Αστυνομία.

Η καταγγελία επιβάτιδας

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, συνελήφθησαν «41χρονος ημεδαπός και 39χρονη ημεδαπή για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατ’ εξακολούθηση, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα». Η άκρη του νήματος, για τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών, προέκυψε από την έρευνα, που ανέλαβαν μετά από καταγγελία επιβάτιδας, ότι είχαν κλαπεί μυστηριωδώς  από τις αποσκευές της, ασύρματα ακουστικά. Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της διερεύνησης, της κλοπής τη επιβάτιδας, η οποία ταξίδεψε μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ο 41χρονος ημεδαπός, υπάλληλος του γραφείου απολεσθέντων εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης, που συνεργάζεται με πολλές από τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους χώρους του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Κινητά, συσκευές, κοσμήματα

Σε έρευνα, που διενεργήθηκε στην οικία του, στο Περιστέρι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • 19 φορητά ηχεία αναπαραγωγής ήχου, 41 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 35 κινητά τηλέφωνα, 2- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 16- τάμπλετ, 95- φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb-stick), ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, 13- τσαντάκια, 41- ρολόγια χειρός, 47- γυναικείες τσάντες, 23- ζευγάρια γυαλιών οράσεως-ηλίου και 13- πορτοφόλια.
  • Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος καπνικών προϊόντων χωρίς την ενδεικτική ταινία, πλήθος κοσμημάτων (δαχτυλίδια, κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια, αλυσίδες ), πλήθος χαρτονομισμάτων από διάφορες χώρες (Ταϊλάνδης, Λιβάνου, Ιράν Γκάνας, Τανζανίας, Μεξικού, Μαλαισίας).
Κι άλλη περίπτωση

«Επιπλέον» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ , «εξιχνιάστηκε μία ακόμα περίπτωση κλοπής και συγκεκριμένα κινητού τηλεφώνου από αποσκευή, το οποίο ο κατηγορούμενος παρέδωσε σε 39χρονη ημεδαπή (οικείο του πρόσωπο) προς χρήση, η οποία γνώριζε την προέλευση του και συνελήφθη». Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του 41χρονου και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις